MAÇKA'NIN ŞAH FIRAT ŞEHİDİ SON YOLÇULUĞA BİNLERCE İNSANIN OMUZUNDA GİTTİ

Haber : Ömer Altıntaş www.trabzonhaber24.com Maçka Gürgenağaç Mahallesi 

Şah Fırat operasyonunda kaza sonucu şehit düşen Muharebe Astsubay Başçavuş Halit Avcı'nın memleketi Trabzon’a getirilen cenazesi bugün toprağa verildi. Maçka İlçesi Gürgenağaç Mahallesinde düzenlenen cenaze törenine şehit Başçavuş Avcı’nın ailesinin yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Trabzon Valisi Abdil  Celil Öz, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın,Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ,MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz.Giresun Valisi Hasan Karaman,Bayburt Valisi Yusuf  Odabaş,Ercan Çimen,Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ,MHP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Eynesil Coşkun Somuncuoğlu,Trebolu Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak,Giresun Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel,Görele Belediye Başkanı Tolga Erener,Giresun Ören Belediye Başkanı Habil Usta,Eynesil Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Cansız, ile çeşitli kurumların il müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gürgenağaç köyünde düzenlenen askeri törenin ardından,  Şehit Başçavuş için burada öğle namazının ardından cenaze namazı kılınarak son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce aracın akın ettiği Maçka Gürgen Ağaç Mahallesindeki Şehit Cenazesine Yollar kapandı insanlar yaya Olarak Yetişmeye çalıştı bir kısmı yolda kalarak Yakın Camilerde gıyabi cenaze namazı kıldı.Cenazeye 3.000 Kişiden daha fazla insan katıldı . 

EŞİ HAMİLE.. 15 GÜN SONRA ÇOCUĞU DOĞACAKTI

Kaza neticesinde hayatını kaybetmiş olan Şehit Başçavuş Avcı’nın geride kalan eşinin hamile olduğu da öğrenildi. Babası Mustafa Avcı: "Söylenecek bir şey yok. Benim oğlum aslan gibiydi. Çocuğu 15 gün sonra doğacak. Çocuğunun mürüvetini göremeyecek, ne diyeyim" şeklinde konuştu. Oğlunun Ankara'da görevli olduğunu ve foto-filmde astsubay olarak görev yaptığını anlatan baba Avcı, "Suriye'ye gittikten sonra geri dönerken tankın üzerine çıkmış, kapağı açmış. Orada fotoğraf çekiyordu. Engebeli arazide 50-60 kilogramlık kapak kapandı ve kafasına vurdu. Aldığımız bilgiye göre orada şehit oldu. Vatan sağ olsun" dedi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN TAZİYELERİNİ İLETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şah Fırat Operasyonu sırasında kaza sonucu hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Halit Avcı'nın ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin babası Mustafa Avcı’yla görüştü. Halit Avcı’nın hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit babasıyla yaptığı telefon görüşmesinde, merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına ise sabır ve metanet dileğinde bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu da  şehit olan Başçavuş Halit Avcı'nın babasını arayarak taziye dileğinde bulundu.