En son ki mucizenin adı “Rukiye” oldu.Adıyaman yamanlar da Trabzon Büyükşehir belediyesi itfaiyesi ,Jandarma Komando,AKUT ve UMKE’nin de katıldığı 153 saatlik arama kurtarma operasyonunun  sonunda Rukiye adlı kızımız canlı olarak inşaat molozlarının altından çıkarıldı.
Türkiye'yi mutluluğa boğan bu son görüntüler yüreğimiz ne kadar acısa da bizleri bir nebze mutlu etti Rukiye'nin  yıklan binanın molozlarının altından çıkarıldıktan sonra ambulansa alınması itibari ile Trabzon Büyükşehir belediyesi ,Jandarma Komando arama kurtarma ekibi,itfaiye ekibi, Sağlık Bakanlığı ekipleri, AFAD,UMKE ve diğer arama kurtarma ekipleri birbirine sarılarak mutluluk gözyaşlarını tutamadı.

TEŞEKKÜRLER TRABZON İTFAİYESİ TEŞEKKÜRLER MURAT ZORLUOĞLU

Millet olarak tarihimizin en büyük afetlerinden birini yaşadık. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilimizde çok ciddi yıkım ve can kaybına yol açtı.Depremin ilk saatlerinde kardeş şehir Kahramanmaraş'a görevlendirilen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun profesyonel koordinesi ile deprem bölgesinde hem ilk müdahaleler hemde gıda ve diğer ihtiyaç temininde sıkıntı yaşanmadı . Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin de deprem bölgesinde yapmış olduğu nokta kurtarışlarla Trabzon halkının olduğu gibi tüm Türkiye'nin sevgisini kazandı