Trabzon Valiliği ve TOBB’un koordinasyonunda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından bölgedeki illere 3 günde 30 tır yardım malzemesi gönderildi.

“VALİLİK, TOBB VE AFAD KOORDİNASYONUNDA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRIYORUZ”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, deprem haberini aldıkları ilk andan itibaren yardım faaliyetlerine başladıklarını belirterek, “Trabzon Valiliğimizin ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) koordinasyonunda arkadaşlarımız hemen tespit edilen ihtiyaçlar çerçevesinde çalışmalarına başladı. Tüplü ısıtıcı, su, çocuk bezi, çocuk maması, su deposu, battaniye, mont, kaban, bot, muhtelif gıda malzemeleri, hijyen ve temizlik malzemeleri, çadırların altı için keçe gibi acil ihtiyaçlar için gecikmeksizin odamız bünyesinde oluşturulan Deprem Koordinasyon Merkezi vasıtasıyla bir tedarik ağı kuruldu. Oda hizmet binamız ve Arsin OSB’de yardım malzemesi teslimat noktası açtık. Ayrıca bölgeye iş makinası ve konteyner de gönderdik. Tırlar vasıtasıyla bu malzemeler Trabzon Valiliğimiz, TOBB ve AFAD koordinasyonunda ihtiyaç olan bölgelere ulaştırıldı. Çalışmalarımıza Trabzon Ticaret Borsası ile Of Ticaret ve Sanayi Odası da katkıda bulundu” dedi.

“YARDIM EDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Çelebi ayrıca birçok iş insanı ve firmanın da kendi imkanlarıyla deprem bölgesine yardım malzemesi gönderdiğine dikkat çekerek, “Deprem bölgesine yardım için kenetlenen tüm üyelerimize, esnafımıza ve 7’den 70’e vatandaşlarımıza Trabzon iş dünyası adına şükranlarımı sunuyorum. Elbette giden canları geri getirmemiz mümkün değil ancak yaraları bir nebze olsun sarmak için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu. Başkan Çelebi, nakliye konusunda çevre illerden gelen taleplere de yardımcı olmaya çalıştıklarını vurguladı.

“TURİZMCİLER DEPREMZEDELERİ BÖLGEDEN ÇIKARDILAR”

Başkan Çelebi ayrıca bölgeye yardım götüren Trabzon’daki tur firması araçlarının da depremzedelerin bölgeden çıkarılmasında aktif rol oynadığını vurgulayarak, “Bu anlamda güzel bir organizasyon yapan odamız üyesi turizmci arkadaşlarımızı da kutluyorum” ifadesini kullandı.

“EVİMİZ EVİNİZ”

Çelebi yine Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi koordinasyonunda depremzedelerin konaklaması ve yardım malzemelerinin nakliyle ilgili “Evimiz Eviniz” sloganıyla bir kampanya başlattıklarını, bu konuda da Trabzon iş dünyası olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.