10 İlde çok sayıda bina yıkıldı veya hasar aldı. Kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilirken bir çok ilden de yardımlar afet bölgesine gönderildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun da kardeş şehir Kahramanmaraş’ta yönetime destek vermek üzere görevlendirildiği öğrenildi.

Başkan Zorluoğlu, Bakanlığın bu görevlendirmesinin ardından Maraş’a gitmek üzere yola çıktı.

Başkan Murat Zorluoğlu, “Depremin olduğu saat itibarıyla bu acı hadiseyi takip ediyoruz. 

Can kayıpları var yaralarımız var, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara baş sağlığı diliyorum. Acı bir güne başlıyoruz. 

Trabzon da da sarsıntı hafif bir şekilde hissedildi. Çok şükür Trabzon’da büyük bir hadise yok. Fakat Türkiye’nin bir çok ilinden yüreğimizi yakan haberler alıyoruz. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak deprem bölgesinden talep edilen kurtarma ekiplerimizi Trabzon Valiliğimizin koordinesiyle yola koyduk. 


Ayrıca AFAD gönüllülerinin bölgeye intikal için otobüslere hazır ettik” dedi. 

Başkan Zoruloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: Gerek belediye çalışanlarımız gerek şirket çalışanlarımızı kan bağışı yapmaları noktasında uyardık ki bu noktada vatandaşlarımıza da çağrı yapıyoruz.  Bölgede mutlaka kana ihtiyaç olacaktır. 

Haricinde iş makinelerimizi hazır ettik tabii ki bunlar Trabzon Valiliğimizin de koordinesiyle bölgeden gelecek taleplere göre gönderilecek. 

Ülkemizin başı sağ olsun, ülkemize geçmiş olsun bizler ne yapabileceksek deprem anından beri organize bir şekilde bunu değerlendiriyoruz. 

Tabi ilerleyen saatlerde bölgeye yapılacak yardımların da koordinasyonunu yine Valimiz de birlikte gerçekleştireceğiz. Devletimiz büyüktür milletimiz hassastır Allahın izniyle yaraların sarılması noktasında hep birlikte bu acıyı da bu depremi de aşacağız.

Şu anda halen daha göçük altında kalan vatandaşlarımız var tek temennimiz bir tane daha can kaybı olmadan herkezin sağ salim çıkartılması kurtulmasıdır. 

Allah sabırlar versin Allah geride kalanlara sabırlar versin ölenlerimize rahmet diliyorum yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Biz üzerimize düşen neyse fazlasıyla yapmak için gayretlerimizi sürdüreceğiz”