Tarihin en büyük felaketlerinden biri olan ve 11 ili birden etkileyen deprem bölgesine ekibiyle birlikte ziyarette bulunan Âşıkkutlu, bölgedeki üniversite rektörleriyle de görüştü. 27 Şubat 2023 Pazartesi günü deprem bölgesine hareket eden Âşıkkutlu’ya, bölgedeki ziyaretleri sırasında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Karal ve Prof. Dr. Hüseyin Serencam da eşlik etti.
Rektör Âşıkkutlu, yapmış olduğu ziyaretle ilgili bilgi vererek: “Tarihimizin en büyük afetlerinden olan ve 11 ilimizi birden etkileyen depremden sonra üniversite olarak vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve yaralarımızı sarmak amacıyla hemen yardım çalışmalarına başlamıştık. Trabzon Üniversitesi olarak deprem bölgesine bir ekip sevk etmiştik. Şalpazarı Meslek Yüksek Okulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü’nün Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ile Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı’ndan 5 öğretim elemanı başta olmak üzere gönüllü personellerimiz ve Sivil Savunma İtfaiyecilik programından gönüllü öğrencilerimiz arama kurtarma faaliyetlerinde bulunmak için deprem bölgesine hareket etmişti. Bizler de bölgedeki durumu yerinde görmek için deprem bölgesine gittik.” dedi.
Trabzon Üniversitesi’nin deprem bölgesindeki üniversitelere her türlü desteği sürecek
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin önemli katkılarıyla yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle hizmete giren Kardeş Şehir Geçici Konaklama Merkezinin açılışına da katılan Rektör Âşıkkutlu, “Bu açılışta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ile görüştük ve kendisinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık. Daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sanko Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi’ni ziyaret ederek rektörlerle görüştük. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizle taziyelerimizi ileterek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık. Asrın felaketinin yaralarını hep birlikte sarmak için verdikleri mücadeleden dolayı üniversite yöneticilerine teşekkürlerimizi ilettik. Trabzon Üniversitesi’nin bölgedeki üniversitelere her türlü desteğinin süreceğini ifade ettik.” diye konuştu.
Ziyaretlerimiz deprem gerçeğine dair akademik çalışmalara yön verecek
Rektör Âşıkkutlu, üniversite olarak bölgeye ellerinden geldiğince her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirterek “Ülke olarak yaşadığımız felaketin yaralarını hep birlikte saracağız. Yapılan ziyaretler doğrultusunda destek çalışmalarımızın bundan sonraki aşamaları ve içeriği hakkında değerlendirmeler yapacağız. Devletimizin ilgili kurumları başta olmak üzere, tüm resmî kurumlara buralarda yürütmüş oldukları çalışmalardan dolayı tüm personelimize ve gönüllü öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizin bir daha böyle hiçbir felaket yaşamamasını temenni ediyorum. Bu vesile ile depremde hayatını kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.