Ortahisar Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü atölyelerinde üretilen 50 adet çadırı Adıyaman’a gönderdi. Adıyaman’da kurulum süreci tamamlanan çadırların her birinde bir aile rahatça barınabilecek. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediyesi’nin yardım ve destek çalışmalarını incelemek, depremzedelere moral desteği vermek için deprem bölgelerini ikinci kez ziyaret etti. Ortahisar Belediyesi Hatay’da 15 konteyner ile 10 adet çadır kurdu.


Başkan Genç, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve belediye başkan yardımcılarıyla birlikte Hatay’ın Arsuz, Antakya, Altınözü ve Samandağ ilçelerindeki çadırkentleri ziyaret ederek depremzedelere moral desteği verdi. 7 Şubat’tan itibaren Hatay’da görev yapan belediye ekibini ziyaret eden Genç, burada Ortahisar Belediyesi tarafından kurulan aşevinde depremzedelerle birlikte yemek yedi.
Hatay’dan sonra Adıyaman’a giderek Ortahisar Belediyesi tarafından gönderilen çadırların kurulum sürecini yakından takip eden Başkan Genç, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ile birlikte çadır kentlerde depremzede vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Genç, ilk etapta bir ailenin rahatça barınabileceği 50 adet çadırı sobalarla birlikte Adıyaman’a gönderdiklerini ve çadırların kurulum sürecinin tamamlandığını dile getirdi. Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediyesi’nin Adıyaman’a 40 adet de konteyner gönderdiğini, ayrıca Adıyaman’a da 50 adet daha çadır kuracaklarını aktardı.
Genç, Adıyaman’da 7 Şubat’tan itibaren görev yapan Ortahisar Belediyesi personelini ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Belediye tarafından kurulan aşevini de ziyaret eden Genç, Ramazan ayı boyunca aşevlerinin vatandaşlara hizmet vereceğini ifade etti.
İçinde depremzedelerin ısınabilmesi için Ortahisar Belediyesi tarafından tedarik edilen sobaların yer aldığı çadırlarda depremzedeler kalıcı konutlar üretilinceye kadar kalabilecek.


“ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDİYOR”
Türk milletinin 11 ili etkileyen deprem afeti karşısında yaraların sarılması için adeta tek vücut olduğunu belirten Başkan Genç: “Mevsimin kış olması hasebiyle deprem bölgelerinde en çok ihtiyaç duyulan malzemelerin başında çadır geliyor. Adıyaman’a depremden sonra ikinci gelişim. Yaralar hızlıca sarılıyor. Her geçen gün iyileştirme çalışmaları daha artıyor. Bu büyük afetin oluşturduğu izleri hep birlikte sarıyoruz. Bir yandan depremler hâlâ devam ediyor. En son dün Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4 şiddetinde deprem oldu. Bu deprem nedeniyle de bazı vatandaşlarımız enkaz altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu şekilde yüzlerce sarsıntı oluyor. Çok doğal olarak da insanlar çadırlarda ya da konteynerlerde barınmak istiyorlar. Şu anda deprem bölgelerinde çok sayıda yardım malzemesi var. Bunların çoğunluğunu da giyim ve gıda maddeleri oluşturuyor. Dolayısıyla şu anda acil ihtiyaç duyulan malzemelerin başında çadır geliyor. Vatandaşlarımızın ve hayırseverlerin çadır yardımı üzerinde yoğunlaşması gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.  

“BÜYÜK BİR DEVLET, BÜYÜK BİR MİLLETİZ”
Depremden en çok etkilenen Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay illerini bizzat gezdiğini ve yapılan çalışmaları bizzat yerinde gördüğünü ifade eden Genç, “Deprem bölgelerinde en büyük sorunlardan biri barınma… Ortahisar Belediyesi olarak bu konuda harekete geçtik. Çadırlarımız bölgeye ulaştı ve kurulum süreci tamamlandı. Vatandaşlarımızın barınma sorunu hâlâ devam ediyor. Kış mevsimi olması nedeniyle acilen çadırların gönderilmesi ve kurulması gerekiyor. Belediye olarak ürettiğimiz çadırları sobalarla birlikte ivedilikle deprem bölgelerine göndererek depremzede vatandaşlarımızın barınma ve ısınma sorununa bir nebze de olsa çözüm ürettik. Büyük bir devlet, büyük bir milletiz. Bundan önce de bir sürü zorluğu, afeti kenetlenerek, tek vücut olarak atlattık, elbette ki, bunu da atlatacağız. Allah milletimizi, ülkemizi afetlerden, belalardan ve kazalardan korusunu.” diye konuştu.