Depremzede çocukların yüzü gülüyor!
Ortahisar Belediyesi’nin deprem bölgelerinde yardım ve destek faaliyetleri sürüyor. Ortahisar Belediyesi barınma ve aşevi desteğiyle birlikte depremden en çok etkilenen kesimin başında gelen çocuklar için sosyal destek çalışmalarına ağırlık verdi. Belediye tarafından Adıyaman’da iki, Kahramanmaraş’ta bir adet çocuk oyun parkı kurularak çocukların yaşadıkları travmaları biran önce atlatmalarına yardımcı olunuyor.


SOSYAL DESTEK AKTİVİTELERİ YAPILIYOR
Diğer yandan, Adıyaman merkezde kurulan büyük ölçekli etkinlik ve eğitim çadırında çocuklara yönelik eğitim ve öğretim faaliyetleri yapılıyor. Çocuklar burada belediye personeli eşliğinde çeşitli oyunlar oynayarak keyifli ve eğlenceli bir şekilde vakitlerini geçiriyor.  Çocuklara Trabzonspor forması hediye eden belediye personeli çocukların sosyal aktivitelerine de destek olarak yaşadıkları travma ve stresi atmalarına katkı sağlıyor. Belediye personeli tarafından dağıtılan boyama kitabı, çocuk kitabı, resim kâğıdı, defter ve kalem gibi materyallerle çocukların bir nebze de olsa eğitim ve öğretim faaliyetlerinden uzak kalmaması sağlanıyor. Boyama ve resim kâğıtlarına resim yapan çocuklar yaşadıkları stres ve korkunun izlerini silmeye çalışıyor.


“MADDİ VE MANEVİ OLARAK BU TRAVMAYI AŞACAĞIZ”
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, deprem bölgelerinde durum normalleşinceye kadar yardım ve destek faaliyetlerine aralıksız devam edeceklerini belirterek, “Depremden en çok etkilenen kesimin başında çocuklarımız geliyor. Bu aşamada çocuklar üzerinde yoğunlaşmak daha büyük önem taşıyor. Yaşadıkları travmayı biran önce atlatmaları için sosyal ve psikolojik destekler gerekiyor. Ortahisar Belediyesi olarak bir nebze de olsa bu konu üzerinde yoğunlaştık. Personelimiz çocuklara yönelik eğitici ve öğretici faaliyetlerin yanı sıra etkinlik ve oyunlar konusunda da çocuklarımıza yardımcı oluyor. Yaptığımız faaliyetler sonucunda çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi, mutlu olması bizi de oldukça mutlu ediyor. İnşallah, maddi ve manevi olarak en kısa zamanda yaşadığımız bu büyük travmaları hep birlikte aşacağız.” dedi.  
Adıyaman’da kurulan çadır aşevinde depremzedelere her gün düzenli olarak sıcak yemek veriliyor. Diğer yandan Ortahisar Belediyesi, Kahramanmaraş merkez ile kardeş şehir süreci başlatılan Elbistan ilçesinde konteyner kent kurma çalışmalarını sürdürüyor.