CORA: “28 Şubat’ta İnsanların umutları, hayalleri, gelecekleri çalındı, önleri kesildi, kapılar yüzlerine kapandı, suçlu muamelesi gördüler. O gün 28 Şubat bin yıl sürecek diyenlerin bugünlerde 28 Şubat’ı kınamak için yarıştığı günleri yaşıyoruz. Bunlar asla samimi değiller. Daha düne kadar başörtüsü konusunda ahkam kesenler söz konusu anayasal güvence olunca yan çiziyor.” 


AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat’ın yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

28 ŞUBAT DEĞERLERİMİZE VURULMAK İSTENEN BİR PRANGAYDI

“28 Şubat; insan haklarına, inancımıza, değerlerimize, tarihimize, medeniyetimize vurulmak istenen bir prangaydı.” diyen AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, “Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi ve kalkınması yolunda dev adımların atılacağı bir dönemin arefesinde İrtica diye bir komplonun adı altında milletimizin bizzat kendisi hedef alınarak karanlık bir döneme girilmiş, demokrasimiz postallar ile çiğnenmişti. O dönemde yaşananları dün gibi hatırlıyoruz. 28 Şubat bizde çok kötü hatıralar bırakmıştır. Muhafazakar ve mütedeyyin insanlar ötekileştirilmişti. Milletimizin yaşamına, örtüsüne, inancına ve özgürlüklerine tahakkum edilmek istendi. Fişlemeler, ihraçlar ve sürgünler ile nice hayatlar sersefil edildi. İnsanların umutları, hayalleri, gelecekleri çalındı, önleri kesildi, kapılar yüzlerine kapandı, suçlu muamelesi gördüler. Ne hukuk ne siyaset işledi. Her şey rafa kaldırıldı. Adalet aranamaz oldu.” ifadelerine yer verdi.


28 ŞUBAT ZİHNİYETİNİN TÜM UYGULAMALARI ORTADAN KALDIRILMIŞTIR

Milletvekili CORA, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ancak Türkiye AK Parti ile öyle bir döneme girdi ki, vesayetin artıkları bile kalmamıştır. AK Parti, ülkemizi demokratikleştirdi, siyaset alanını sivilleştirdi. Milli iradeyi her alanda hakim kıldı. Gazete manşetleri ile yönetilen bir ülke yok artık. Geçmişteki gazete manşetlerini hatırlarsanız, asker şöyle uyardı, böyle balans ayarı verdi, rektörler ordu göreve yürüyüşleri yapardı. İş adamlarının hükümet değiştirdikleri dönemler vardı. Şu an herkes görevini yapıyor. Eskiden söylemleri ile manşetlerde gündem olan kişiler, bugün artık kendi asli işlerini yapıyor, siyasete karışılmıyor. Bu Türkiye için büyük bir milad, büyük bir değişimdir. 28 Şubat zihniyetinin tüm uygulamaları ortadan kaldırılmıştır.”

ASLA SAMİMİ DEĞİLLER

Son olarak muhalefetin 28 Şubat’ı kınama yarışına girdiğini ancak samimi olmadıklarını ifade eden CORA, “Dün 28 Şubat bin yıl sürecek diyenlerin bugünlerde 28 Şubat’ı kınamak için yarıştığı günleri yaşıyoruz. Bunlar asla samimi değiller. Düne kadar başörtüsü konusunda ahkam kesenler söz konusu anayasal güvence olunca yan çiziyor. Anayasal teklifimizle ilgili ziyareti kabul etmediler, teklifin komisyon görüşmelerinde ise salonu terk ettiler. Onların engellemelerine rağmen teklifimiz, Cumhur İttifakı'nın kararlı ve net duruşu sayesinde komisyonda kabul edildi. Yakın bir zamanda anayasa değişikliği teklifimizin Genel Kurul görüşmeleri başlayacak. Meclis Genel Kurulunda, kimin yasakların devamından kimin de özgürlüklerin genişletilmesinden yana olduğu bir kez daha ortaya çıkacak.” dedi.