Deprem bölgesine yapılan yardım kampanyalarının tek elden AFAD Koordinasyonu ile yapılacağını ifade eden Milletvekili Ayvazoğlu yaptığı açıklamada “Öncelikle ülkemize geçmiş olsun. Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesini merkez üssü olarak alan depremin 11 ilimizde etkilenmesiyle birlikte meydana gelen bu afetten dolayı çok üzgünüz. Bizler şu anda Kızılay Ortahisar şubesindeyiz ve Kızılay Ortahisar Şubesi Başkanımız Zübeyr Efendioğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Trabzon'dan nasıl bir destek gönderebileceğimizin istişaresini yapıyoruz.”dedi. 

Deprem bölgesindeki yaraları sarmak için tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da herkesin seferber olduğunun altını çizen Milletvekili Ayvazoğlu “Aynı zamanda Trabzon Valiliğimiz, büyükşehir belediye başkanlığımız, ilçe belediyelerimiz, il başkanlığımız, ilçe teşkilatlarımız, ilgili bütün kurum ve kuruluşlar şu an teyakkuz halinde ve toplantıdayız. İlgili yerlere ulaştırabileceğimiz ne varsa öncelikle ihtiyaçları tespit noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ben öncelikle Trabzon halkına seslenmek istiyorum. Şu an Kızılay'ın başlatmış olduğu kan bağışı kampanyası meydan parkımızda devam etmektedir. Şu an için mevcut stoklarda kan mevcut ama önümüzdeki saatlerde ihtiyaç olabileceği de büyük bir ihtimal. Bu nedenle kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızı Meydan Parkı'na davet ediyoruz.
Aynı zamanda yine Kızılay şubemizin başlatmış olduğu yardım kampanyasında ivedilikle bölgeye vatandaşlarımızın battaniye, kışlık kıyafet, özellikle su ve ikramlık ve temel gıda maddeleri noktasında yardımlarını da bekliyoruz. Hızlıca bu yardımları alıp bölgeye intikal ettirmek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu an itibariyle yine Ortahisar Kızılay şubemiz bir tır kışlık giyecek malzemesi, bir tır gıda malzemesi yapmayı planlamaktadır. Aynı zamanda afet birimimizde bir tır çadır ve battaniye, bir ikram aracı, bir haberleşme aracı ve kan bağışları noktasındaki çalışmalarına devam etmektedir.” ifadelerini kullandı. 

Trabzon’dan deprem bölgesine yardım ve desteklerin yola çıktığını belirten Milletvekili Ayvazoğlu “Valimiz İsmail Ustaoğlu'nun da yapmış olduğu çalışmalar neticesinde şu an itibariyle 135 personel ve 31 araç yola çıktı. Bu sayıyı arttırmak üzere yine valiliğimizin çalışmaları devam ediyor. Deprem bölgesine kan sevkiyatı elbette ki yapılıyor. Ulusal kan stoklarımızın mevcut olduğunu söyledik ve tekrar ediyorum. İlave ihtiyaçlar için vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Depremin ilk anından itibaren İçişleri Bakanlığımız aynı zamanda AFAD Başkanımız yetkililerinden oluşan iletişim grubu sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulunan içerikleri tüm kurumlara yazılan direkt mesajları da titizlikle incelemekte ve hızlıca bölgedeki arama, kurtarma ekiplerine ulaştırmaktadır. Şimdilik çalışmalarımızdan size aktarmak istediklerimiz bu kadar. Trabzon ülkesinin, milletinin yanında. Neler yapacağı noktasında geçmişte Trabzonlu hemşerilerimizin yapmış olduğu yardımlar da bunun bir göstergesi olacaktır. Rabb'im bir daha böyle acılar hiçbirimizi yaşatmasın. Dilerim ki can kayıpları an itibariyle son bulsun ve bir an önce enkazın altından sağ kurtulan hemşerilerimizle birlikte yüreğimize su serpilsin. Ülkemize, milletimize geçmiş olsun. Trabzon olarak bölgedeki bütün hemşerilerimizin yanında olduğumuzu tekrar iletmek istiyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum.”şeklinde konuştu.