Trabzon'un Köprübaşı Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Doğanşehir ilçesine kurmuş olduğu ahşap konteyner evler çok beğenilince 2.etap Kahramanmaraş Afşin ilçesine 40 adetlik Köprübaşı yaşam alanı, Hatay’ın İskenderun ilçesine de 30 evden oluşan 3 etap yeni bir Köprübaşı Ahşap yaşam merkezi kurdu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm Türkiye seferber oldu. Trabzon'un Köprübaşı Belediyesi de, barınma konusunda depremzedelere yardımcı olmak adına Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki Doğanşehir Fen Lisesi bahçesine 30 adet ahşap konteyner ev ,Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine 40 ahşap evden oluşan 2.etap Köprübaşı yaşam merkezi ,Hatay’ın İskenderun İlçesine de 30 Ahşap evden oluşan 3.etap Köprübaşı yaşam merkezi olmak üzere toplamda 100 evin yapımına başladı. Kısa sürede tamamlanacak konteynerlere depremzedeler yerleştirilecek. Depremin ilk gününden itibaren ilçede bulunan Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın,Köprübaşı Kaymakamı Özgür Güler,Ak Parti Köprübaşı İlçe Başkanı Mustafa Uzun,Ak Parti geçmiş dönem İlçe Başkanı Orhan Erdoğan ahşap konteyner alanında incelemede bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın depremin ilk gününden beri hem gıda,hem giyim ,hemde yakacak yardımlarımız ile halkımızla birlikte depremzedelerin hep yanında olduk .Depremzede halkımıza önce Malatya’da 30 Ahşap ev yaparak teslim ettik .Hemen ardından Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesinde 40 adetlik Köprübaşı yaşam merkezini , şimdide 30 hayırsever ustamız ile Hatay’ın İskenderun İlçesinde 30 ahşap ev yaparak ihtiyaçlı halkımıza teslim ediyoruz .Başkan Aydın ayrıca Köprübaşılı hayırsever iş insanı Yahya Narmanlı'da kendi imkanları ile İskenderun'da 28 ahşap ev bir okul ve 1 cami yaptırtarak depremzedelerin hizmetine sundu . Köprübaşı halkı olarak deprem bölgesine 128 ev 1 okul 1 de cami yaptırmış olduk . Aydın, İlk günden beri halkının yanında olan Devletimize ve Hayırsever Köprübaşı halkımıza sonsuz teşekkür ederken Allah böyle bir afeti inşallah bir daha halkımıza göstermez dedi.