5 Şubat 1993 günü ailesi ile beraber geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden, Türk siyasi hayatının önemli isimlerinden Adnan Kahveci, vefatının 30’uncu yıl dönümünde Kartal Yakacık Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.


İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Adnan Kahveci'nin mezarı başında düzenlenen anma programına katılarak "Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Beşköy beldesi Yılmazlar Mahallesi’nde doğan, 1993 yılında elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz eski milletvekili, bakan ve devlet adamı rahmetli Adnan Kahveci’yi vefatının 30. yılı münasebetiyle kabri başında anıyoruz.


Adnan Kahveci toplumun her kesimi tarafından sevilen ve unutulmayan bir devlet adamı idi. Onu, mütevazı hayatı, zekâsı ve ürettiği yeni fikirlerle Türk  siyasi hayatında iz bırakan kıymeti bir şahsiyet olarak hatırlayacağız. 

Kendisi devlet adamlığı kavramını anlamlaştıran bir kişilikti. Türkiye'de kalkınma, modernlik, gelişmişlik için gecesini gündüzüne kattı. Milletvekilliği ve bakanlığı dönemlerinde yaptığı çalışmalarıyla büyük hizmetlerde bulunan, Türk milletinin gönlünde taht kuran ve hiç unutulmayacak olan saygıdeğer büyüğümüz Adnan Kahveci’yi vefatının sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.


Bu anma törenini düzenleyip Trabzon'un değerlerinin hatırlanması yönündeki katkılarından ötürü emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun." dedi.