İYİ Parti Grup Başkanvekili Derviş Köz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çok büyük bir felaket yaşadık. Bu felaketin acısı hepimizi derinden yaraladı. Geçmişte İstanbul-Düzce depremi, Erzincan Depremi, Van Depremi de çok canımızı yakmıştı. 6 Şubat tarihinde ve sonrasında olan peş peşe deprmelerle yakın tarihimizin en büyük yıkımını yaşadık. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah depremzedelerimize yardım etsin, milletimizi ve memleketimizi her türlü felaketten korusun.


Üllemizin her yeri fay hatları ile dolu. Deprem ülkesi olduğumuz gerçeği ortada. İlerleyen zamanlarda da yine büyük depremlerin yaşanacağı bir gerçek. Bugüne kadar yaşanan felaketlerden bir ders almadık. Nice canlarımızı kaybettik. Depremi önleyemeyiz ama etkilerini azaltmak mümkün. Trabzon'a bakalım. Allah korusun bir deprem riskine karşı ne kadar hazırız? 

Yayınlanan deprem haritaları ve bazı  açıklamalara göre Trabzon’da deprem riski az, 4. bölgeyiz diye rahat davranıyoruz, sesimiz çıkmıyor ama deprem uzmanları hiç öyle demiyor. Her açıklamalarında uyarı yapıyorlar. Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem Trabzon'da da net bir şekilde hissedildi. Erzincan depremini hatırlayalım ki mesafesi şehrimize oldukça yakın. Yine büyük bir sarsıntı yaşamıştık. O yüzden çok da rahat davranmamalı, tedbiri elden bırakmamalıyız.  

Türkiye’de yapı stoğunun yüzde 65’i kontrolsüz yapıldı. Eksik malzeme ile yapılan binalar, zayıf zeminler üstüne kurulan yerleşim yerleri, denetimsiz alanlar oldukça fazla. Trabzon’da yapıların durumu ne? Sahil bandının dolgu olduğunu biliyoruz. Zemin ne durumda? Sahil şeridi boyunca ilçeler dahil bir çok yapı var. Akyazı stadı var ve şimdi Büyükşehir Hastanesi yapılacak. Deprem riskine karşı resmi bir çalışma var mı? Konunun uzmanlarını dinlemeliyiz. Bu şekilde halkın da bilinçlenmesi sağlanmalıdır. Bize bir şey olmaz dememeliyiz. Çok dikkatli olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.