20.04'te meydana gelen depremden üç dakika sonra, 20.07'de Hatay, Samandağ merkezli 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki depremin 16,7 kilometre derinlikte olduğu bildirildi. Depremde ağır hasarlı binaların yıkıldığı belirtildi. AFAD'dan yapılan son uyarıda "Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir" ifadeleri yer aldı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonucu yıkılan binaların ve enkaz altında kalanların olduğunu söyledi


Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu. Bölgede artçı depremler sürüyor. 20.14 sularında 4.5 büyüklüğünde Samandağ'da bir sarsıntı daha gerçekleşti.

Hatay Valisi Lütfü Savaş bağlandığı televizyon kanalına "Yıkılan binalarımız var samandağ, Antakya, Defne de… Maalesef bina altında kalan insanlar olduğuna dair mesajlar geliyor. Bir kısmı ev sağlam diye girmiş bir kısmı eşya taşımak için.Enkaz altında kalanlar olduğuna dair ihbarlar geliyor. Sahada arkadaşlarımız çalışıyor. İnşallan en zaiyatla atlatırız" ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA


AFAD sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verdi:

Hatay’da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki #depremler sonrasında, ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.