HABERTÜRK SPOR YAZARI HALUK AYYILDIZ'IN  HABERTÜRK YAZARLARINA İSYANIDIR 

www.trabzonhaber24.com 

Habertürk yazarlarının Trabzon’u şımartılmış bir kent olarak göstermeleri ve saldırı üzerinden Trabzon ve Trabzonspor’u linç etmeye kalkmaları Arkadaşım Habertürk Trabzonspor yazarı Haluk Ayyıldız’ı da isyan ettirdi.

TRABZON’DA ikamet ettiğim için önceki gün gazetemizin yazarlarının sporda yaşanan şiddet olaylarını ve alınması gereken önlemleri masaya yatırdığı toplantıya katılamadım. Bunda art niyet aramaya gerek olmadığını en başında belirtmeliyim. Eğer İstanbul’da olsaydım benim de görüşüme her zaman olduğu gibi yer verilirdi. Şimdi olduğu gibi...
Asıl konuya gelelim... Kimse Trabzon’da, Fenerbahçe takım otobüsüne yapılanları tasvip etmiyor. Ama ne hikmetse olayın Trabzon’a ya da Trabzonsporlular’a mal edilmeye çalışıldığını görüyorum. Sonuca varılmadan yargısız infaz o-la-maz. Aslında asıl suç bana göre budur. Olay Sürmene ilçesinde Fenerbahçe otobüsünün geçtiği sırada cereyan etmişti. Bu işi organize edenlerin amatör olduklarını sanmıyorum. Kör nokta belirlenecek, yaklaşık 100 metreden ateş açılacak ve otobüs tam gaz giderken isabet ettirilecek... Bu öyle kolay bir iş değil. Bence profesyonelce yapıldı gibi duruyor.
Bu yaşanan saldırının, 3 Temmuz’dan bugüne Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki husumete bağlanmak istenmesi de inanılmaz bir yanlıştır. Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimlerinin hukuken bu sorunu aşmaya çalıştıkları da çok iyi bilinirken, ortalığı bulandırıp tüm Trabzon’u töhmet altında bırakmak işin bence en zayıf noktasıdır. Hedef haline getirilmek istenmesi de ayrıca soru işaretleriyle doludur. Bakın, bu şehirden çıkan bir hoca A Milli Takımımızı dünya üçüncüsü yapmıştır. Trabzonspor Kulübü de bu ülkenin lokomotifidir. Şampiyonluklar kazanmıştır. Avrupa’da Türkiye’yi temsil edip puan yükseltmiştir. Vurun abalıya yapılması hiç hoş değildir. Yanlışları yok mudur? Her kulübün yaptığı kadar vardır.
Yapılması gerekenlerden de bahsetmek lazım. 3 Temmuz sürecini kapatmadan önce bence Trabzonspor’a hak ettiği kupa verilmelidir. Aklınıza şu an ne geldi biliyorum: ‘Bak işte gördünüz mü? Trabzonsporlular’ın aklı fikri kupada, bunlar her şeyi yaparlar’ diyebilirsiniz. Fakat, bu yanlış düşünceye sakın takılı kalmayın. Ortada bir gerçek vardır o da; Trabzonspor’un kupası verilmelidir. Deniyor ki; o dosya kapandı olay bitti. Kesinlikle öyle değil. Federasyon oturacak, biz nerede hata yapıyoruz, ya da ne yaptık da Türk futbolu bu noktaya geldi diyerek aynanın karşısına geçecek.
Zaten bunu yaptıklarında da sorun da otomatikman kökünden kazınmış olacaktır. Buna adım gibi eminim. Sorunu uzakta aramayalım çok yakınımızdadır.
Tabii ki Fenerbahçe Kulübü’nde yaşananlardan sonra travma oluşmuştur ve haklıdırlar da. Ligin bir hafta ertelenmesi işi de tamamdır. Ama Fenerbahçe Kulübü yöneticileri, bu olay çözülmezse oynamıyorum dememeliler. İşi emniyete bırakın onlar gereğini zaten yaparlar. Diyelim ki; olayı yapanlar bulunamadı. Fenerbahçe ligden mi çekilecek? Bu bana göre en basit yöntem olur.
Sonuç olarak; Trabzonsporlular’ın bu olayda günahı yoktur. Ve bu olayın Trabzon’a ve Trabzonsporlular’a mal edilmeye çalışılıp karalanması da kabul edilemez. Herkes sağduyulu olmalıdır.