Her şeye rağmen kısa süre içinde tek yürek olan ülkemizde şimdi tüm gözler enkaz altından gelecek güzel haberlere çevrildi. Gece gündüz enkaz başında görev yapan ekipler yıkılan binanın enkazından 78 saat sonra Hatice İğde ve 2 çocuğunu sağ olarak kurtardı. Ekiplerin 15 saat önce sismik dinleme ile ulaştığı öğretmen Hatice İğde ekiplerden ilk olarak çocuklarını kurtarmalarını istedi. Anne ve 2 çocuğun enkazdan çıkarılmasına yardımcı olan AFAD görevlisi ise, ‘Hayatımın en güzel günüydü. 15 saattir bunun için çabalıyoruz. Hep beraber biz buradayız. Devlet olarak milletimizin yanındayız.’ şeklinde konuştu. 71.saatte gelen mucizenin adı da Bekir Yıldırım oldu. Gaziantep'te enkaz altında kalan 75 yaşındaki Yıldırım arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. İşte afet bölgesinden gelen mucize haberler...
Haberin Devamı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ili etkiledi. Depremlerin ardından bölgeye yönlendirilen çok sayıda kurtarma ekibi enkaz altında kalanları kurtarmak için canla başla çalışmalarını sürdürüyor. 
İşte mucize kurtuluşlar:
11:40 79. SAATTE 1 ÇOCUK DAHA KURTARILDI
Kahramanmaraş'taki enkazdan 9 yaşındaki Zeynep Polat sağ olarak çıkarıldı.
 

10:20 78. SAATTE ENKAZDAN 3 MUCİZE ÇIKTI
Depremin merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde Mehmet Naim, kardeşi ve Öğretmen Hatice İğde enkazdan 15 saatlik çalışma ile sağ olarak çıkarıldı. Kanal D muhabiri Mustafa Berber, deprem anında anne Hatice İğde’nin çocukları ile bilgisayara masasının altına saklandığını aktardı. Ekiplerin sismik dinleme ile ulaştığı yer nokta olarak tespit edildi. Anne ekiplerin çağrısına duvara 3 kez vurarak tespit edildi. Çalışmalar sırasında anne Hatice İğde'nin ekiplerden ilk önce çocuklarını kurtarması istediği öğrenildi.