Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “İstihdam odaklı ekonomi programımız sayesinde, resesyon tehlikesinin giderek daha yüksek sesle konuşulduğu bir dönemde, insanımızın işini, aşını, geleceğini güvence altına aldık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, küresel ekonomik krizin ve güvenlik tehditlerinin giderek arttığı bir dönemden geçildiğini kaydederek salgınla, savaşla, enerji ve emtia fiyatlarının yükselişiyle, üretim ve tedarik kanallarının tıkanmasıyla başlayan ve resesyon ihtimaliyle tırmanan sancılı dönemin Türkiye’yi de etkilediğini belirtti.

“TÜRKİYE, TEHDİTLERİ ÖNCEDEN GÖREBİLME VE HIZLA TEDBİR ALABİLME KABİLİYETİNE SAHİP BİR ÜLKEDİR”

“Ülke ve milletçe düzensiz göç akınından hayat pahalılığına kadar bir dizi sıkıntıyla mücadele ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, diğer devletlerden farklı olarak uzunca bir süredir maruz kaldığı saldırıların ve tuzakların da etkisiyle, tehditleri önceden görebilme ve hızla tedbir alabilme kabiliyetine sahip bir ülke olduğunu söyledi. 

Her küresel kriz ve ardından yaşanan tartışmanın Türkiye'nin bu vasfını bir kez daha teyit ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörle mücadeledeki tecrübemizle tahkim ettiğimiz güvenlik ve sosyal mimarimiz bizi bölgemizdeki diğer kaoslara karşı da korunaklı hâle getirmiştir. Diplomaside uzunca bir süredir uğradığımız çifte standartlar ve haksızlıklar bize yeni bölgesel dalgalanmalar karşısında dengeli ve yapıcı politikalar geliştirme imkânı sağlıyor. Ekonomik saldırılar karşısında geliştirdiğimiz mekanizmalar sayesinde, küresel krizin yıkıcı etkilerini en az düzeye indirmeyi başarabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı düşündüren enerji krizine, hem kaynak çeşitlendirmesine giderek hem yerli ve yenilenebilir kaynakları harekete geçirerek hazırlıklı yakalandıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstihdam odaklı ekonomi programımız sayesinde, resesyon tehlikesinin giderek daha yüksek sesle konuşulduğu bir dönemde, insanımızın işini, aşını, geleceğini güvence altına aldık” dedi.

☑️ Ülkemizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlarken bu topraklar üzerinde yapılmamış hiçbir eser ve hizmet, milletimizin çözülmemiş hiçbir meselesini bırakmamakta kararlıyız. 

☑️ (Ağustos ayı işsizlik rakamı) İstihdam sayımız 31 milyonun üzerine çıktı. Böylece Cumhuriyet tarihinin en yüksek istihdam rakamına ulaşmış olduk. 

☑️ (İlk Evim İlk İşyerim Kampanyası) Proje kapsamındaki 50 bin iş yerinin ilk etabının inşasına 28 ilimizde 10 bin iş yerinin temelini atarak başlıyoruz. 

☑️ Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz.

☑️ (Esnafa) Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitini 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz.

☑️ Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzakta eğitim-öğretim gören üniversite öğrencilerimize, okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız.