Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından tüm Türkiye seferberlik ruhuyla bir ve beraber oldu. Bnlerce konut kullanılamaz hale gelirken Türkiye’nin dört bir yanından insanlar gönüllü olarak depremzede ailelere kapılarını açtı. Trabzon’da da 18 ilçenin neredeyse tamamında aileler yeni yuvalarına yerleştirildi.

Depremin ardından önce Osmaniye’de ardından da Hatay’ın Arsuz ilçesinde görevlendirilen ve yaklaşık 22 gün burada depremden etkilenen aileleri ziyaret eden ve yaraların sarılması için büyük bir gayretle çalışan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, alandaki çalışmalarının ardından Trabzon’a dönerken burada da depremzede aileleri yalnız bırakmadı.

Ortahisar ve Sürmene ilçelerinde yeni yuvalarına yerleşen aileleri Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Ak Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu ile ziyaret eden CORA, depremi yaşayan vatandaşlarla bir süre sohbet edip onların talep ve ihtiyaçlarını dinledi, yakınlarını kaybedenlere taziyelerini iletti, "geçmiş olsun" temennilerinde bulundu

.

Gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili CORA, “Milyonlarca vatandaşımızı etkileyen bir afeti yaşadık. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce vatandaşımız yaralandı, binlerce ev enkaz altında kaldı. Tarihin, asrın en büyük felaketini yaşadık. Böyle bir deprem, uzmanların ifade ettiğine göre hiçbir ülkede yaşanmadı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu zamana kadar çok büyük olaylarla karşı karşıya kaldık ama birlik ve beraberlik içerisinde bu krizleri atlatmasını bildik. Bu günleri de aşacak tekrar eski günlerimize döneceğiz. Vatandaşlarımızın yanındayız, yaralarımızı saracağız.” ifadelerine yer verdi.