ÖNCE ÇİŞE GÖTÜRÜLMEDİ SONRA ALTINA KAÇIRDI DİYE CEZALANDIRILDI ALTI DEĞİŞTİRİLMEDİ

Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com 

Otizm hastası çocuğu, 45 dakika sidikli bekleterek cezalandırdı.Trabzon'da engelli çocuklar için açılan özel sınıfta otizm hastası K.T. adlı öğrenci altını ıslatınca, öğretmeni ve sınıf görevlilerinden oluşan 6 görevli tarafından 45 dakika süreyle altı ıslak bekletildi. Durumu öğrenen öğrencinin annesi Sibel T. adlı veli şikayetçi oldu.

Otizmli Çocuğun Annesi Milli Eğitim Müdürlüğüne Dilekçe Yazarak Şikayet oldu.Okul Müdürlerinden Konu hakkında bilgi isteyen Veliye zaten sorunları var biz hakkında yasal işlem başlattık sen davacı olma dendi.

Trabzon Zorlu Grand Hotel Önünde Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç'e Konu Hakkında Şikayettte bulunan Otizmli K.T 'nin Babası nerde ise sinir kırızleri geçirecekti bunu nasıl yapar öğretmen benim çocuğum hayvan muamelesi gördü madem bu görevi yapamayacakktı nedne bu görevi yapıyor O çocuklar Örnek Çocuk kaç yıl önce çizdiği resimlerin hepsi sergilendi ve satıldı Oğlum hayata küstü artık dişleirni sıkıyor kimsenin yüzüne bakmıyor diye söylenen Dertli Babaya Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç'ten destek geçikmedi hemen olayı sahiplenen Ahmet Metin Genç Suçlullar cezasını çekecek çekmeli böyle olaylar Ört Bas edilmemeli dedi.

DETLİ BABA OLAYI AYNEN BÖYLE ANLATTI
’’Sibel hanım kayra altına çişini yaptı ,gelip değişebilir misiniz.’’dedi.Bende‘’Kayra’nın yedek kıyafeti dolabında mevcut benim gelmem uzun sürer siz değiştire bilir misiniz‘’dedim.müdür yardımcısı da ‘’öğretmeni Fatma günaydın ın çocuğumun altını değiştirme görevinin kendisine ait olmadığını söyledi’’.şaşkınlık içerisinde olanları zihnimde adlandıramadım ve acilen bulunduğum mevkiden taksi tutup , bir ihtimal belki yedek kıyafeti yoktur diye kıyafet alıp okula gittim.Bu arada öğretmeni durum hakkında bilgilendirmek için cep telefonundan aradım fakat kendisi her defasında telefonu meşgule atıp cevap vermedi.Sınıfa çıktım. oğlum Kayra Tekin Tüzüner’i çişini yapmış ve halının üzerinde oturmuş vaziyette gördüm.öğretmeni Fatma günaydının cep telefonuyla konuştuğunu gördüm .Bir müddet bekledim şok içerisindeydim.telefonu kapatınca ‘’hocam niçin değiştirtmediniz çocuk ıslak vaziyette kalmış dedim’’.o da çiş değiştirmenin kendisinin görevi olmadığını bizlerin öğretmen değil hizmetçi aradığını söyledi.

        Öğretmen Fatma Günaydın sınıfta göreve başlayalı   3-4 ay olmuştu.ve o gelene dek böyle bir sorun yaşamamıştık.Kayra Tekin bu okula 4 yıldır devam ediyor ve hiçbir zaman böyle bir sorunla karşılaşmamıştık.Kayra tekin’i tuvalete bu zamana kadar stajyer öğrenci , öğretmen yada servis elemanı tuvalet ihtiyacı için götürüyordu.O arada diğer öğretmen Güleser hanım geldi bende’’ çocuk ne kadar zamandır bu şekilde ıslak vaziyette ‘’diye sordum.13.15 den beri dedi.bende 13.50 de okuldaydım.yani çocuğum 35 dk ıslak kalmıştı ve öğretmenlerde bu durumu seyretmişlerdi.  öğretmenFatma Günaydın da ‘’servis elemanı Kübra akbaba gelene kadar böyle duracak’’ .dedi.Çocuğun altını  değiştirmenin kübra’nın görevi olduğunu söyledi.  ‘’Bu okula ben bazı şeyleri anlatamıyorum’’dedi.’’nasıl bu şekilde bu çocuğu saklarsınız sınıfta 2 öğretmen 3 tane de stajyer öğrenci var dedim’’.kendisi de daha önceden değiştiğini ve ama pişman olduğunu keşke değişmeseydim.dedi.bende‘’ profesyonelim diyorsunuz bumu profesyonellik dedim’’.

 Öğretmen Fatma günaydın’’ sınıfımı terk edin dedi.işinizi idareyle halledin dedi’’.bende‘’bu sınıf devletin sınıfı bende bir veliyim,  bu durumu bana açıklamanızı istiyorum’’dedim.kendisi müdür muavinini çağırdı sonra sınıftan çıktık.Müdür bey olay esnasında okul dışında seminerdeydi.Müdür Muavinine ‘’ benim çocuğumun onuruyla gururuyla oynandı ,nasılsa Kayra konuşmuyor değimli ‘’dedim sonra okuldan ayrıldım.  sonradan anladım ki öğretmeni Fatma günaydın ın bu davranışının bir sebebi var.Kayra için alınan sınıf tekrarı kurul kararının hemen ertesi günü öğretmenin bu davranışı her şeyi açıklığıyla ortaya koyuyordu.Kurul kararını bir nevi protesto edercesine oğlumu kötü niyetine kurban etmişti.yani adeta bakın bu çocuk bu sınıfa ait değil dercesine 10 yaşındaki özel eğitim sınıfında okuyan bir çocuğun  çişini yapmasını adeta kollamış önlem almamış ve sınıftaki hiç kimseye de çocuğun altını değiştirmenizi vermemişti.Evet öğretmen buna mecbur değildi. amaöğretmen en başında  bu soruna yardımcı olamayacağını söyleseydi biz  veli olarak sorunumuzu çözüm yoluna giderdik.Nitekim şu anda sorunu çözdük.Sonuçta her sınıfta da butür olaylarla karşılaşabiliriz .Normal sınıf diye adlandırdığınız sınıflardaki çocuklarda bu sorun olmuyor mu ? sorarım size.

   Bu olayın en can acıtıcı ve hayrete düşüren yanı ise Kayra Tekin’ in 3 arkadaşının içinde ve 2 öğretmen ve servis elemanın olduğu sınıf ortamında mahcup duruma düşürülmesi kötü bir şey yaptığının kendisine hissettirilmesi, çaresizliğe terk edilmesi, psikolojisine verilen zarardır.Çocuğun adeta psikolojik şiddete maruz bırakılmasıdır.

Bir özel eğitim öğretmeni bu yaştaki ve özel duruma sahip bir öğrenciye bunu kasıtlı yaşatmıştır. Özel eğitim öğretmenliği yapan bir kişinin en önce dikkat etmesi gereken hususlardan birisi  olayların çocuğun önünde yaşanmamasına itina göstermesidir. Kayra tekin in psikolojisinde oluşan bu tahribin sorumlusu öğretmeni Fatma günaydın dır

.Biz veli olarak  bundan sonraki süreçte öğretmeni Fatma günaydın ın  çocuğumuza yapabileceği olumsuz davranışlarından ciddi tedirginlik duymaktayız. Güvenimiz kendisine karşı sarsılmıştır.

.Özel eğitim öğretmenliği sabır ister hoşgörü ister emek ister her şeyden önce sevgi ister ,kendi şahsi ego ve hırslarını küçük bir çocuk üzerinden gidermek her şeyden önce insanlığa sığmaz.Özel eğitim çocukları dilleriyle değil kalpleriyle konuşur.Söz konusu öğretmen Fatma günaydından ve  güleser yılmazdan şikayetçiyim.Hakkında gereğinin yapılmasını rica ederim. Okul idaresinin bu konuyla ilgili gerekli hassasiyet göstereceğine  olan güvencimiz tamdır.