CHP’Lİ AHMET KAYA: “ACIMIZ TARİFSİZ, MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen 7.4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yayınladığı mesajında, “Başta Kahramanmaraş olmak üzere, depremden olumsuz etkilenen ve yıkımların yaşandığı illerimizdeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Tüm dualarımız kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızla.” dedi.

Ahmet Kaya açıklamasında şunları söyledi:

“İKTİDARIYLA, MUHALEFETİYLE MAĞDUR OLAN VATANDAŞLARIMIZ İÇİN SEFER OLACAĞIZ”
“Çok acı bir haberle güne uyandık. Gerçekten acımız çok tarifsiz. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki yıkıcı deprem başta Kahramanmaraş olmak üzere, Gaziantep, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Kilis’te yıkımlara sebep oldu. Trabzon’dan dahi hissedilen büyük bir deprem yaşadık. Maalesef çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Yaralılarımız ve göçük altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız var. Deprem ülkesi olduğumuz gerçeğiyle bir kez daha acı bir şekilde yüzleştik. Bu saatten sonra yapılacak tek şey; Devlet olarak, Millet olarak iktidarıyla, muhalefetiyle birlik olmak ve kurtarılmayı bekleyen, sokakta kalan, mağdur olan insanlarımız için tüm imkanlarımızı seferber etmektir.” 

“CHP OLARAK TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK”
“Depremin hemen ardından Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, MYK üyelerimizi olağanüstü toplantıya çağırdı ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın yardımına koşmak amacıyla Genel Merkezimiz bünyesinde Afet Koordinasyon Merkezi kuruldu. Tüm milletvekillerimiz deprem bölgesinde görevlendirildi. Yine başta İstanbul Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere CHP’li belediyelerimiz vatandaşlarımız için seferber oldular. AFAD ile koordineli bir şekilde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik tüm imkanlarını kullanacaklar. 

“İBB, BİRÇOK ARAÇ VE EKİPMAN İLE 311 PERSONELİNİ BÖLGEYE GÖNDERDİ”
“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesine ilk etapta 8 ekskavatör, 5 hafriyat kamyonu, 2 kar küreme aracı, 1 yakıt tankeri, 2 vinç, 4 TIR su, 2 TIR paketli ekmek, 1 TIR yardım malzemesi, 1 TIR battaniye, 1 TIR jeneratör, 1 yemek tırı, 1 mobil fırın, 2 yatakhane aracı ve 4X4 araçların sevk edildiğini, 311 İBB personelinin bölgeye hareket ettiğini açıkladı. Yardım etmek isteyen vatandaşlarımız, kurumlar ve şirketler için de bir çalışma yapılacağını söyledi.”

“RESMİ AÇIKLAMALARA VE UYARILARA RİAYET ETMELİYİZ”
“Vatandaşlarımızdan, resmi açıklamalara ve uyarılara riayet etmelerini rica ediyorum. Deprem bölgesinde yakınları olanlar var. Depremden sonraki ilk saatler çok kritik. Arama kurtarma çalışmalarının sağlıklı bir şekilde zaman kaybetmeden yapılabilmesi için, yardımların deprem bölgesine ulaştırılabilmesi için görevli olmayan kişilerin ulaşım ve iletişim kanallarını gereksiz yere meşgul etmemelerini istiyoruz. Lütfen panik haliyle hareket etmeyelim. Sağduyulu bir şekilde elbirliğiyle 
Milletimizin başı sağ olsun. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına sabırlar diliyor, acılarını paylaşıyorum. Tüm dualarımız kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızla.”