Çebi: “Hem afet bölgesinde hem de şehrimize gelen depremzede kardeşlerimizin sürekli yanındayız, yanlarında olmayı sürdüreceğiz.” dedi.


ZİYARETLER SÜRÜYOR
İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, AK Parti Ortahisar ana kademe, ilçe kadın ve ilçe gençlik kolları yöneticileriyle birlikte depremzede aileleri yerleştirildikleri ikametlerde ziyaret etti. 

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Depremin ilk anından itibaren afet bölgesine yardım için tüm Türkiye’nin seferber olduğunu söyleyen Çebi “Bizlerde Ortahisar’da İlçe ana kademe, ilçe kadın ve gençlik kolları olarak gerek yardımların organize edilmesi gerekse de yardım toplanması adına seferber olduk.  Hacı Kasım Katlı Otopark’ta oluşturduğumuz yardım toplama merkezinde hayırseverlerimizin, hemşehrilerimizin bizlere ulaştırdığı yardımları hazırlayıp afet bölgesine gönderiyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımız sürdüreceğiz.” diye konuştu.


TRABZON KARDEŞLİĞİN ABİDESİDİR
Ortahisar özelinde tüm Trabzon’un yardım seferberliğinde adeta destansı bir gayret gösterdiğine vurgu yapan Çebi, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi Trabzon şehirlerden her hangi bir şehir değildir. Trabzon milli güvenliğin kalesi, ay-yıldızın sönmeyen ışığı, kardeşliğin abidesi, yardımlaşmanın destanı, Karadeniz’deki sımsıcak bir eldir. Ensar misali Trabzon dertte, kederde topyekün seferberlik halindedir. Trabzon, Trabzon’dan daha büyüktür. Tarihimize baktığımızda Trabzon insanının neler yaptığı ve neler yapabileceği rahatlıkla görebilmekteyiz. Trabzon yine destan yazıyor, yazmaya da devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.


SEFERBERLİK RUHUYLA ÇALIŞILIYOR
Çebi şöyle devam etti: “Asrın felaketi ile karşı karşıyayız. Bu büyük afette yaraları hep birlikte saracağız. İlk günden itibaren büyük bir mücadele veriliyor. Devletimiz tüm imkânlarını afetten etkilenen vatandaşlarımız için seferber etmiş durumda. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bakanlarımız, milletvekillerimiz gece gündüz, kurulan çadır ve konteyner kentlerde depremzede kardeşlerimizin yanında. Bir yandan da hükümetimizin yaraların sarılmasına adına önemli adımlar atıyor. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi yeni konutların yapımına mart ayı itibarıyla başlanıyor. Deprem konutları tamamlandığında da depremzede kardeşlerimiz yeni konutlarına yerleştirilmiş olacaklar.”


YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Ortahisar’a tahliyesi yapılan depremzedelerin her an yanlarında olduklarını kaydeden Çebi: “Devlet- millet iş birliğiyle büyük bir dayanışma örneği sergileniyor. Bizler de Ortahisar’daki tüm depremzede kardeşlerimizin yanındayız, bundan sonra da her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Ortahisar olarak elimizden gelen katkıyı depremzede kardeşlerimize  sağlayacağız. Bu süre içerisinde gerek nakdi gerekse de ayni yardımlarıyla depremzede kardeşlerimize kucak açan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” İfadeleri kullandı.