Başkan Üstün,, Ahilik kültürüne uygun esnaflık yapmasından ötürü Erbay’ı  plaketle ödüllendirdi. Üstün , “Ahilik geleceğine uygun ve vatandaşlarımızın sağlığını gözeterek güleryüzle ,doğduğu şehir Sürmene’yi güzel şekilde tanıtan esnaflık yapan Selami Erbay kardeşimize örnek esnaf teşekkür plaketi vermeyi uygun gördük. Kendisine şükranlarımı sunuyor; aynı titizliği sürdürmesi temennisiyle bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum” dedi.

“AHİLİĞE GÖRE ESNAF GÜVENİN SİMGESİ OLMALI”

Ahilik kültürünün önemine de değinen Başkan Rahmi Üstün, “Bu coğrafyadaki bin yıllık tarihimizin en önemli taşlarından birisi Ahi Evran öncülüğünde kurulan ahiliktir. Yaklaşık bin senedir Anadolu topraklarına hâkim olan Türk toplumunda ahlaklı olmak büyük bir öneme sahiptir. İş ve meslek yaşamında da bu ahlakın korunması için Ahilik teşkilatı oluşturulmuştur. Ahilik anlayışında, kendinden önce başkalarını düşünmek, hak ettiğinden fazlasını istememek, yeteneğine göre meslek seçmek, ticarete hile karıştırmamak gibi tevazu içeren düşünceler hâkimdir. Esnaf, toplumsal dokunun, sosyal dayanışma ve adaletin âdeta teminatıdır. En önemlisi de esnaf, güvenin timsali, emin olma sıfatının, dürüstlüğün simgesidir” diye konuştu.

SÜRMENE İSMİ ÇOK BÜYÜK ONURLA TAŞIYORUM

Selemi Erbay Sürmene ismini işyerime koyarak büyük bir yük omuzuma aldığımı çok iyi biliyordum bu ismi taşımak çok zordu bende bu ismin büyüklüğünü bildiğim için hiç bir zaman işimde hata yapmadım her kullandığım ürünün en kalitesini kullandım ,müşterilerime eşim ve çocuklarımla ve çalışanlarımla her zaman güler yüzlü alçak gönüllü oldum . Sürmene Döner olarak da işini her zaman titizlikle ve özenle yaptığını belirterek, Başkan Üstün’ün beğenisini kazandığı için mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu belirtti.

Sürmene Döner Selami Erbay Cennet Mahallesi Alparslan Caddesi No ;68 Küçükçekmece /İstanbul adresinde hizmet veriyor .