Başkan Üstün mesajında ; Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftasının, engelli bireylerin toplumsal ve ekonomik hayatta tam ve eşit katılımları ve yaşadıkları sorunlara olan farkındalığı artırması dileğiyle, tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Engellilik, yalnızca engellileri değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, tanıdan iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan, sosyal hizmetlere kadar topyekûn bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir olgudur. Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri ortadan kaldırmak, hepimizin görev ve sorumluluğudur. Bu kapsamda, her sağlıklı bireyin bir engelli adayı ve engelli kardeşlerimizin bizlerin bir parçası olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız.

Hayatın tüm alanlarında, bütün zorlukları aşarak spor, edebiyat, sanat, eğitim ve iş hayatında, sivil toplumda; engelli kardeşlerimizin tüm topluma örnek olacak şekilde sergiledikleri başarılı mücadele, gerçekten takdire şayandır. Engelli bireylerin yaşama katılmaları, hayat standartlarının yükseltilmesi en temel insan haklarındandır ve çağdaş toplum anlayışının temel göstergelerindendir. Bu çerçevede, engelli vatandaşlarımızın, toplumsal ve çalışma hayatının tüm alanlarında katılmaları ve geleceğe güvenle bakabilmeleri için devlete ve topluma da önemli görevler düşmektedir. 

Sosyal ve çağdaş bir devlet olmanın gereği, devletimiz son yıllarda toplumsal hayatta katılımları konusunda engelli kardeşlerimize, eğitim, sağlık, rehabilitasyon, istihdam gibi çok alanda destek vermektedir. Engelli kardeşlerimizin meslek edinip, üretken hale gelmeleri, kendine yetebilen bireyler olmaları ve toplumsal hayata katılımları, engelli kardeşlerimizin desteklenmesi ve onlara inanılması durumunda her türlü engelin aşılacağını bizlere göstermiştir. Kamu kurum ve kuruluşları olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne öncelik vermeye, her türlü ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamaya devam edileceğini bir kez daha belirtmek istiyorum.

Bu düşüncelerle Engelliler Haftasının toplumsal farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını temenni ediyor, karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan azimle çalışan, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan tüm engelli kardeşlerime ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyor, sevgiyle selamlıyorum.