Üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitim yapılacağını belirten Başkan Erdoğan, deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerlerin mart ve nisan celpleri mayısa ertelendiğini söyledi. Başkan Erdoğan daha sonra Şanlıurfa'ya hareket etti.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan şunları söyledi:

Tüm Şanlıurfalı kardeşlerime geçmiş olsun diliyorum. Millet olarak tarihimizin en büyük afetlerinden birini yaşadık. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilimizde çok ciddi yıkım ve can kaybına yol açtı.

21 BİN 848 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ
Şu ana kadarki tespitlere göre 21 bin 848 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerde, 80 bin 104 insanımız da yaralı olarak kurtuldu. Şanlıurfa'da oturulamaz hale gelen 164 binada, 335 vatandaşımız maalesef şehadete yürüdü.

Depremzedelerimizin sıkıntılarını hafifletecek, hayatlarını kolaylaştıracak uygulamaları birer birer devreye alıyoruz.

Fırsatçılara ve yağmacılara asla göz açtırmayız. Bunun için gereken adımları atıyoruz.

BAŞKAN ERDOĞAN DİYARBAKIR'DA

Başkan Erdoğan, Diyarbakır'da Kayapınar Selahahattin Eyyübi Kent Meydanı Çadır Kenti ziyaret etti. Erdoğan ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitim yapılacağını belirten Başkan Erdoğan, deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerlerin mart ve nisan celpleri mayısa ertelendiğini söyledi.

Son Dakika: Başkan Erdoğan deprem bölgesinde: "Üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçiliyor" | Video


"1999 DEPREMİNDEN 3 KAT BÜYÜK..."

"1939 Erzincan depreminden de çok daha geniş bir alanda afet olarak hesaplanmaktadır. Büyüklükleri 7'nin üzerinde olan Çankırı, Çanakkale, Gerede, Varto, Mudurnu, Muradiye depremleriyle bu depremin yıkıcılığıyla mukayese etmek mümkün değildir. Kendileri bir yana artçıları bile ülkemiz Deprem envanterinde oldukça üst sıralarda yer alacak şekildedir.

 
GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN 
 

Gördüklerimiz ve dinlediklerimiz Türkiye'nin nasıl büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunun ispatıdır. Dünyanın önde gelen bilim insanları da depremin büyüklüğü ve yıkıcılığı konusunda hem fikirdir. Asrın felaketi olan deprem 1000 kilometrede hissedilmesine rağmen 500 kilometrede yıkıma yol açmıştır.

Son 2 felaket 1999 depreminden 3 kat büyük ve yıkıcı... İkinci deprem gündüz yaşanması nedeniyle daha az can kaybına yol açtı. Hasarın ciddi şekilde artmasına neden olmuştu. Deprem bölgesinde toplam can kaybı 21 bin 43'e ulaşmıştır.

GEREKEN TALİMATLARI VERDİK

Gereken talimatları verdik. Enkaz altında hiçbir vatandaşımızı bırakmayacağız. Yeniden inşa faliyetlerine başlayacağız. Biz vatandaşımızı yalnız bırakmayız. Deprem bölgesini 1 yıl içinde ihya ve inşa edeceğiz.

"ÜNİVERSİTELERİ UZAKTAN EĞİTİME GEÇİRME KARARI ALDIK"

160 bin personel şu anda 10 ilimizde çalışıyor. Bütün bu sıkıntıların üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Üniversite yurtlarının tamamını depremzedeler yerleştirilecek. Tüm üniversiteler, yaz mevsimine kadar uzaktan eğitimle devam edecek.

ASKER CELPLERİ ERTELENDİ

13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayıs ayına ertelendi."

DEPREMZEDELERE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

8 Şubat Çarşamba günü Kahramanmaraş ve Pazarcık ilçesi, Hatay ve İskenderun ilçesi ile Adana'da, perşembe günü Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'de depremzedelerle bir araya gelen Erdoğan, dün de Adıyaman ve Malatya'da deprem sonrası çalışmalarla ilgili bilgi aldı, incelemelerde bulundu ve depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başkan Erdoğan, bugün de Esenboğa Havalimanı'ndan Diyarbakır'a hareket etti.