-KAYAŞEHİR–MAHMUTBEY ARASI SEYAHAT SÜRESİ 20 DAKİKA OLACAK

Ulaştırma ve altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir- Kayaşehir metro hattını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden devralarak 28 ayda yüzde 5’den yüzde 95’in üzerine çıkardıklarına dikkat çekti ve Başakşehir-Kayaşehir arasında Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nden de geçecek metronun son aşamasına geldiklerini açıkladı. 6,2 kilometre uzunluğundaki metro hattında toplam 4 istasyon bulunduğunu kaydeden Karaismailoğlu, “Tasarım hızı saatte 80 kilometre olan araçlar, saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede. Başakşehir-Kayaşehir metro hattımızı tamamlayarak özellikle dünyanın en gelişmiş en modern hastanelerinden olan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ni bir an evvel metroyla buluşturmak istiyoruz” dedi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir metro hattında incelemelerde bulundu. Ardından basın açıklaması yapan Karaismailoğlu, dur durak bilmeden, gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini, dünyanın krizlerle boğuşurken, Türkiye’nin yatırımlarını arttırarak sürdürdüğünü söyledi.

2 hafta önce Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu arasında Assos ve Troya Tünellerini hizmete alarak 50 dakikalık seyahat süresini 5 dakikaya düşürerek Kazdağları rampalarındaki tehlikeleri tarihe gömdüklerine dikkat çeken Karaismailoğlu, “Cumartesi günü 104 kilometre uzunluğunda Malatya’yı Sivas’a bağlayan, güzergahtaki yolculuk süresini 35 dakika kısaltarak içinde 8 adet tünel 14 adet köprü olan 104 kilometrelik Malatya Hekimhan Yolu’nu açtık. Dün de 30 kilometrelik Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu’nu açarak Şanlıurfa, Elazığ, Mardin istikametine gidecek araçların Diyarbakır şehir içine girmeden transit geçişlerini sağladık. Diyarbakır şehir içi trafiğine nefes aldırdık” ifadelerini kullandı. 

ESER VE HİZMET ŞÖLENİMİZE ARA VERMEDEN DEVAM EDECEĞİZ

Eser ve hizmet şölenine ara vermeden devam edeceklerini vurgulayan Karaismailoğlu, 2 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifleriyle Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nı açarak İstanbulluların hizmetine sunduklarını belirtti. İstanbul’u, Avrupa’nın ve dünyanın en gelişmiş ulaşım altyapısına sahip şehirlerinden biri yapmak için projeleri birer birer hayata geçirdiklerini aktaran Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve İstanbul-İzmir Otoyolu, İstanbul-Ankara YHT Hattı gibi mega projeler ile hayallerin ötesinde bir İstanbul’a kavuştuk. Bu dev eserlerimizin yanı sıra İstanbul’u bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla da donatıyoruz. Pendik-Tavşantepe -Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın açılışının ardından İstanbul’da; Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Bakırköy Sahil Bahçelievler Güngören Bağcılar Kirazlı Metro Hattı, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca-Bosna Bulvarı Metro Hattı, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ile Başakşehir-Çam Sakura-Kayaşehir Metro Hattı olmak üzere 96 kilometre uzunluğundaki 6 hatta 7/24 esasıyla çalışmalara devam ediyoruz. Şu an İstanbul’da Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı hattı da dahil işletme de olan 270 kilometre raylı sistem hattını İstanbullulara kazandırmış olduk. Bunun gururu ve memnuniyetiyle çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sırada Kağıthane- İstanbul Havalimanı ve şu an sizlerle bir araya geldiğimiz Başakşehir- Kayaşehir Metro Hattı var. Diğer 4 metro hattımızı da 2023 yılı içerisinde bitirecek, milletimizin hayatına hız ve konfor katmaya devam edeceğiz. Özetle, İstanbul’un raylı sistem ağı; yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde 363 kilometreye yükselecek. Ne mutlu bize. Ne mutlu çalışan, üreten, milletine hizmet edenlere.” 

SİYASİ HÜLYALARA DALMIŞLAR, MANZARA SEYREDİYORLAR

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul’da işletilen 260 kilometrelik metro hattının 2019 yılı öncesinde İstanbulluların hizmetine sunulduğunu kaydederek, “Aradan yaklaşık 3,5 yıl geçmesine rağmen, taş üstüne taş konulmadığını, İBB tarafından yapılması gereken hatlarda önemli bir ilerleme olmadığını görüyoruz. Milletin derdiyle dertlenmeye niyetleri yok. Çözüm, çare, hizmet üretmek yok. Siyasi hülyalara dalmışlar, manzara seyrediyorlar” dedi.
 
KAYAŞEHİR – MAHMUTBEY ARASI SEYAHAT SÜRESİ 20 DAKİKA OLACAK

Başakşehir-Kayaşehir arasında Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nden de geçecek metronun son aşamasına geldiklerini dile getiren Karaismailoğlu, “6,2 kilometre uzunluğundaki hattımızda Onurkent, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Kayaşehir ve Başakşehir Metrokent istasyonları olmak üzere toplam 4 istasyon var. Tasarım hızı saatte 80 kilometre olan araçlar ile saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede. Başakşehir-Kayaşehir metro hattımızı tamamlayarak özellikle dünyanın en gelişmiş en modern hastanelerinden olan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ni bir an evvel metroyla buluşturmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Mevcut İBB yönetiminin pandemi sürecinde kritik ve hayati görevler üstlenen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin karayolu bağlantısını da yapmadığını hatırlatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Covid-19 pandemi döneminin en yoğun olduğu günlerde vatandaşlarımızın hastaneye ulaşabilmeleri için Bakanlığımız işi üstlendi ve yolları 1 ayda tamamlandı. Yolunu yapmayan İBB metro hattını da yapmayacaklarını bize bildirdiler. Hastaneye ulaşım, hayat meselesidir. Bekletmeye, oyalamaya gelmez; siyasi kavgaya alet edilemez dedik. Tabii Bakanlığımız bu projeyi de hemen devraldı. Yapım çalışmalarına derhal başladık. İşe başladığımızda bu metro hattımız da yüzde 5 seviyesinde olan fiziki ilerlemeyi, 28 ay zarfında yüzde 95 seviyesinin üzerine getirdik. Hattın işletmeye alınması ile kent merkezi ile Çam ve Sakura Şehir Hastanesi arasında hızlı, ekonomik ve güvenli bir ulaşım ve diğer toplu taşıma modları ile entegrasyon sağlanacak. Metrokent İstasyonu’nda Bağcılar-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy Hattı ile entegre olacak. Kayaşehir İstasyonu’nda Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro hattı ile entegre edilecek. Bu entegrasyonla Bakırköy Bahçelievler Güngören Bağcılar Başakşehir ilçelerinin Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ve İstanbul Havalimanı’na metro ile ulaşımı da sağlanacak. Metro hattımızın hizmete alınması ile Kayaşehir – Mahmutbey arası seyahat süresi 20 dakika, Metrokent – Bakırköy Özgürlük Meydanı arası seyahat süresi 29 dakika, Metrokent – İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 24 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi – Bağcılar (Kirazlı) arası seyahat süresi 23 dakika olacak” şeklinde konuştu. 

İSTİYORUZ Kİ BİZİMLE LAFTA DEĞİL, HİZMETTE YARIŞSINLAR

“İstiyoruz ki bizimle lafta değil, hizmette yarışsınlar. İstiyoruz ki bizimle lafta değil, hizmette yarışsınlar. Ama yapamıyorlar… Biz de onları kendi hallerine bıraktık” ifadelerini kullanan Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizim işimiz çok. Milletimize hizmetimizi her geçen gün daha da geliştiriyoruz. Yaptıklarımızla yetinmiyoruz. Tüm Türkiye için, İstanbul için yeni hayaller kuruyor. Planlamalar yapıyor, işe başlıyoruz.  Çok şükür başarılı sonuçlarını da görüyoruz. İstanbul’un her köşesine raylı sistemi eriştirmemiz lazım. İstanbul ulaşım ana planı; İstanbul’un 1100 kilometre metro hattına ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Onlar bu gerçekleri değil ama emek hırsızlığını iyi biliyorlar. Yalanlarınıza kimseyi inandıramazsınız. İş ortada! Yapan da burada! Keşke bizim hizmetlerimizi sahiplenme peşinde koşacaklarına, İstanbullulara hizmet etmeye akıl yorsalar. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projeler ile İstanbul’u bir marka şehre dönüştürdük. İstanbulluların yaşam kalitesini yükselttik.”

İSTANBUL İÇİN ÇALIŞMAYA DAVET EDİYORUZ

Başakşehir- Kayaşehir metro hattını İBB’den devralarak 28 ayda yüzde 5’den alıp yüzde 95’in üzerine çıkardıklarına vurgu yapan Karaismailoğlu, “Bu metro hattına paralel ihaleleri de aynı tarihlerde yapılmış İBB’nin sorumluluğunda olan iki metro hattı var. Mahmutbey Esenyurt ve Bağcılar Kirazlı Halkalı metro hatlarında maalesef kayda değer bir ilerleme yok. Bizler Kayaşehir metrosunu önümüzdeki günlerde hizmete açmaya çalışırken, kendilerini sorumluluklarını ve görevlerini hatırlamaya ve İstanbul için çalışmaya davet ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.