Sıfır atık projesi kapsamında atık miktarının azaltılması, atıkların kaynağında ayrıştırılması, geri kazanılması ve çevre kirliliğinin önlenerek ekonomiye katma değer sağlanması amacıyla Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, kentin yoğun ve vatandaşların kolay ulaşım sağlayabilecekleri 3 farklı noktaya Mobil Atık Getirme Merkezi üniteleri yerleştirildi.
Mobil Atık Getirme Merkezi Üniteleri; Akçaabat Dürbinar Mahallesi İnönü Caddesi Ağanoğlu ilkokulu önüne, Söğütlü Mimar Sinan Caddesi ve Yıldızlı Konakaltı Caddesi’ne olmak üzere 3 farklı noktaya yerleştirildi.


Mobil Merkezlerde kağıt/karton, plastik, cam atık, metal atık, bitkisel atık yağ, elektronik atık ve pil toplanılarak geri dönüşüme kazandırılacak. Akçaabat Belediyesi tarafından ilçenin belirli noktalarına yerleştirilen mobil merkezlerin sayılarının da zaman içinde arttırılması planlanıyor.


AKÇAABAT’TA SIFIR ATIK FARKINDALIĞI
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, geri dönüşüm ve sıfır atık bilincinin önemini vurgulayarak “İlçemizde geri dönüşüm bilincini yerleştirmek, israfın ve çevre kirliliğinin önüne geçmek adına Sıfır Atık Yönetmeliği doğrultusunda Akçaabat’ımızın belirli noktalarına Mobil Atık Getirme Merkezi Üniteleri kurduk. Plastikler, bitkisel yağ atıkları ve diğer geri dönüştürülebilir atıklar doğaya atıldığında çevre kirliliğine sebep olmakta, dünyamıza zarar vermekte. Mobil Atık Getirme Merkezi Ünitelerimiz ile bu durumun önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Biz Akçaabat Belediyesi olarak geri kazanılabilir atık ve diğer atıklar olmak üzere, kaynağında ayrı biriktirilen atıkların birbirleriyle karıştırılmadan toplanmasına yönelik altyapının oluşturulması, geliştirip yaygınlaştırılması amacıyla sahada yerleştirdiğimiz mobil atık merkezlerimiz ile plastik, kağıt, metal, cam, bitkisel, atık yağ, atık pil gibi atıkların ayrıştırılmasını sağlıyoruz. Mobil Atık Merkezi Ünitelerine atılan atık yağ ya da bitkisel yağların sızdırmayacak şekilde paketlenerek pet şişelerle atılması, atıkların toplamasını ve ayrıştırılmasını kolaylaştıracaktır.” dedi.


 
DAHA İYİSİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
 
Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için sıfır atık ve çevre bilinciyle hareket ediyoruz. Bizde temizlik sevgi işi diyerek, ilçemizi daha temiz, güzel ve yaşanılabilir hale getirme gayretindeyiz. İlçemizde kötü koku ve çevre kirliliğinin önüne geçmek adına yeni nesil yer altı çöp konteyneri sistemi ile hemşehrilerimize hizmet sağlıyoruz. Daha da temiz bir Akçaabat için ilçemizin dört bir köşesinde özveriyle çalıyoruz. Son olarak hayata geçirdiğimiz Mobil Atık Getirme Merkezi Ünitelerini bu manada çok değerli buluyorum. İnşallah Akçaabat’ımız için her zaman daha iyisini, daha güzelini yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.