İlk ziyaretini Trabzon Ticaret Borsası Başkanı EyyüpErgan’a gerçekleştiren Başkan Genç, tarım sektöründe Ortahisar Belediyesi ile Ticaret Borsası arasında yürütülen projelere değindi. 
2122b1da-5d0a-423b-b1c4-35ef09e9f7f0

“TARIMSAL FAALİYETLERE DESTEK OLUYORUZ”

Ortahisar Belediyesi’nin tarımsal faaliyetleriyle ilgili yaptığı çalışmaları kurumsal yapıya kavuşturmak için belediye bünyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kurduğunu belirten Başkan Genç, “Yaşamımızı idame ettirmek için gıda tedariki çok önemli. Hep gururla ifade ettiğimiz gibi ülkemiz kendi nüfusunu bakabilen, kendi kendine yetebilen bir ülke. Bu konuda farkındalığı biraz daha artırmak hem tabii olarak şehrimizin ve ülkemizin en önemli ihracat ürünü olan fındıktaki ve diğer tarım ürünlerindeki verimliliği artırmak, bu konuda halkımızla, muhtarlarımızla ve yerel yönetimlerimizle birlikte hareket ederek bilinçlendirme faaliyetleri yapıyoruz. Diğer yandan kırsal mahallelerimizde tarımsal üretim yapan çiftçilerimizin ürünlerini kolay ve hızlı bir şekilde satabilmeleri için Kireçhane’de olduğu gibi kapalı ve açık pazar alanları oluşturuyoruz. Ortahisar Belediyesi olarak başta fidan dağıtımı, tarla ıslahı ve eğitim projeleri olmak üzere tarımsal faaliyetlerle ilgili her türlü projemizi kurumsal bir yapıya kavuşturmak için Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzü kurduk. İnşallah tarımla ve diğer sektörlerle ilgili paydaşlığımızı daha ileri noktalara taşıyacağız.” dedi. 
e2e635dd-dc1b-41dc-9a45-71c9418ffae0

“SERACILIK HIZLA GELİŞİYOR” 

Ortahisar’da seracılığın yaygınlaşmakta olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Daha önceki yıllarda hayata geçirilen fındıkta verimi artırmak için yapılan projeler sayesinde bir dekardan elde edilen verim oldukça artmış durumda. Bu tip çalışmaları diğer tarım ürünlerinde de yaparak çiftçilerimizin ekonomisine nasıl destek olabiliriz, bunu ortaya koymalıyız. Seracılık da şehrimizde gelişen bir sektör. Özellikle sebze üretimiyle ilgili seralarımız şehrimizin ihtiyacını karşıladığı gibi şehir dışına da gönderiyoruz. Bu anlamda Akyazı Mahallemizde çok ciddi seracılık faaliyetleri var. Bunlara destek olmalıyız. Diğer yandan çay tarımı da Ortahisar’da yaygınlaşmaya başladı. İleride yeterli potansiyel olursa çay fabrikası kurulması da gündeme gelebilir. Böyle bir potansiyelimiz de var. Bütün bu fırsatları değerlendirmek zorundayız. Şehrimizde yetiştirebileceğimiz alternatif tarım ürünleriyle ilgili projelerimizi de daha çok yaygınlaştırmalıyız. Her alanda olduğu gibi bu alanda da ortak akıl ve işbirliği beraberinde başarıyı getirir.” diye konuştu. 
e8d06c26-4a42-4539-9078-8ca40239a3a9

“FINDIKTA TÜRKİYE’YE ÖNDERLİK YAPTIK”

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı EyyüpErgan ise konuşmasında günümüz dünyasında belediyelerin klasik hizmet anlayışının dışında, özellikle üretime yönelik faaliyetlere de önderlik ettiğine vurgu yaparak, “OrtahisarBelediyesi’nin tarımsal üretime dolaylı veya direk olarak verdiği katkılardan dolayı başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Borsa olarak işlem hacmimizin büyük kısmını oluşturan fındık ile ilgili 2003 yılından beri verim ve kaliteyi arttırmak için çalışmalar yapıyor, projeler uyguluyoruz. Bundan da oldukça iyi neticeler almış durumdayız. Örnek bahçeler de oluşturarak Türkiye’ye önderlik yaptığımız bu konudaki birikimimizi daha fazla üreticiyle paylaşmalıyız.” ifadelerini kullandı.

b9736fb9-496f-4402-9880-5de7bb10c11b

TTSO Başkan Yardımcısı ve Başkanvekili Ali Haydar Baş ve yönetim kurulunu da ziyaret eden Genç, yeni turizm sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“BU SEZON ŞEHRİMİZE CİDDİ BİR REZERVASYON VAR

TTSO Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Ali Haydar Baş, bu sene turizmden iyi bir gelir beklediklerini belirterek şöyle konuştu:  “Şu ana kadar şehrimize yapılan rezervasyonlar iyi bir turizm sezonu geçireceğimizin göstergesi. Turizm tesislerinin yanı sıra havayolu şirketlerinin de rezervasyonlarının dolduğunu görüyoruz. Böyle giderse geçen yıl turizmden elde ettiğimiz 1 milyar dolarlık girdiyi bu sene aşacağımızı şimdiden söylemek mümkün. Sizin hayata geçirdiğiniz Trabzon Akvaryum, Boztepe Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu ile Büyükşehir Belediyemizin yaptığı Ganita- Faroz Sahil Projesi turizm hacmimizi artırmaya dönük projeler. Bundan dolayı sizleri bir kez daha tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel, şehrimiz için değer oluşturacak, cazibe oluşturacak projeler...” 

“İMKÂNLARIMIZ ÖLÇÜSÜNDE ADIM ATIYORUZ”

Turizm yatırımlarıyla ilgili eksikliklerin kamu ve özel sektörün güç birliği yapmasıyla aşılacağına vurgu yapan Genç, “Son yıllarda birçok turizm tesisi açılmasına rağmen bu konuda eksikliklerimiz var. Bizim turizm çeşitliliği oluşturacak projelere ihtiyacımız var. Belediye olarak imkânlarımız ölçüsünde bu konuda adım atıyoruz. Boztepe Seyir Terası ve Trabzon Akvaryum turizme dönük projelerimiz. Hakeza Büyükşehir’in Ganita Projesi… Ama bunlar yeterli değil. Daha çok turizm yatırımına ihtiyacımız var. Gelen turistin şehrimizde kalma süresini uzatacak tesislere ve projelere ihtiyacımız var. Bu anlamda nitelikli turisti şehrimize çekmeliyiz.” diye konuştu.

Editör: Muharrem Altıntaş