EREN: TRABZON’UN MERKEZİ VE YEREL İDAREDEN BEKLENTİSİ OLDUKÇA FAZLADIR

I M G 0853

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, pazar günü yerel seçimlerin yapılacağını hatırlatarak şunları söyledi:

“Pazar günü ülkemiz ve demokrasimiz için çok önemli bir gün yaşayacağız. Yerel seçimlerin gerçekleşeceği bu günde millet iradesinin sandığa güçlü yansıması adına vatandaşlarımızın sandığa giderek oy kullanmaları çok önem taşımaktadır. Siyasi partiler kampanyalarının artık sonuna geldiler. Süreç boyunca sizlerin de bildiği gibi iş dünyamızın öncelikli sorunlarını ve taleplerimizi hepsine ayrı ayrı ilettik. Güney Çevre Yolu ve Yatırım Adası gibi merkezi idare desteğine ihtiyaç olan projelerin yanında daha yaşanabilir bir Trabzon için yerel yönetimlerden beklentilerimizi seslendirdik. Geçen ayki mecliste de ifade ettiğimiz gibi Trabzon'un hem merkezi idareden hem yerel yöneticilerden beklentisi oldukça fazladır. İstihdamı artırıcı projelere destek olunması, turizme yeni destinasyonlar kazandırılması, gastronomi turizmine katkı sunulması, Balık ve Fındık Festivalleri düzenlenmesi, şehrimizdeki müze sayısının ve yaşam eğlence alanlarının artırılması önümüzdeki dönemden beklentilerimizdir.”

Eren, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu da pazar günü gerçekleşecek seçimlerle birlikte görev süresinin sonuna geliyor. Sayın Zorluoğlu'na görev süresi boyunca şehrimize yaptığı hizmetler ve iş dünyası ile kurduğu yapıcı diyalog için şahsım ve oda meclisi adına teşekkür ediyorum. Sayın Zorluoğlu'na bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarı diliyorum. Bu şehir kendisine hizmet eden hiçbir değerini unutmamıştır, Sayın Zorluoğlu'nu da unutmayacaktır. Bir kez daha yerel seçimlerin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, önümüzdeki dönemin istişare kültüründen beslenen bir dönem olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

I M G 0855

Türk dünyasından 400'ü aşkın kadın girişimci İstanbul'da buluştu Türk dünyasından 400'ü aşkın kadın girişimci İstanbul'da buluştu

ÇELEBİ: PROJELERİMİZİN VAATLER ARASINDA YER ALMASINDAN MEMNUNİYET DUYDUK

TTSO Başkanı Erkut Çelebi de mart ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “Pazar günü yapılacak seçim sonrasında şehrimize, ülkemize seçilecek olan bütün belediye başkanlarını şimdiden kutluyorum. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçim kampanyası süresince birçok belediye başkan adayı odamızı ziyaret etti. Bu fırsatı da değerlendirerek taleplerimizi bildirdik. Bu talepler doğrultusunda vaatleri arasında odamızın projelerine de yer vermeleri, uygulayacaklarını söylemelerinden memnun olduk. Bu vaatlerin takipçisi olacağız” dedi

“KÜMELENME PROJELERİNİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Başkan Çelebi, çeşitli sektörlerde kümelenme projelerini sürdürdüklerini vurgulayarak, “Son olarak fındık ve fındık mamulleri sektöründe bir kümelenme çalışması başlattık. Fındıkla, fındık ürünleriyle, yan ürünlerle veya kuru meyve ile ilgili bir çalışma yapan, üretim yapan arkadaşlarımıza duyuruyoruz. Buradan bir kez daha sektörü çağrıda bulunuyorum; arkadaşlarımız başvurularını yapsın ve kümelenme grubu içine girsin. Biliyorsunuz devletimizin yüzde 75'e varan destekleri bulunuyor” diye konuştu.

“İRAN FUARINDA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMANIN ETKİSİNİ NEVRUZ’DA GÖRDÜK”

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, geçtiğimiz ay İran’da turizm fuarına oda olarak stant açarak katılım sağladıklarını vurgulayarak, “Yönetim kurulu Üyemiz Sayım Adanur ile meclis üyelerimiz Ahmet Akyüz ve Hamit İnan fuarda güzel çalışmalar yaptılar, önemli görüşmeler gerçekleştirdiler. Bu çalışmaların Nevruz'da bayağı etkisini gördük. Demek ki çalışılması gerekiyor” dedi.

“TURİZM SEZONU BAŞLAYANA KADAR KÖRFEZ BÖLGESİNDE İYİ ÇALIŞMA YAPMAMIZ GEREK”

Çelebi, turizme biraz daha ağırlık vereceklerini de vurgulayarak, “Çünkü bizim en büyük gelir kaynağımız şu anda turizm olmuş durumda. Bu yıl Körfez'den biraz zayıf bir talep var. Sezona kalan sürede o bölgeye yönelik de iyi çalışmak gerekiyor. Bütün gücümüzle artık Körfez'e ve bu bölgelere enerjimizi vererek çalışma yapmaya başlayacağız. Çünkü ilk verilere göre sezon biraz sıkıntılı geçebilir. Tabii ki bizim çalışmamızın yanı sıra turist memnuniyeti de önemli. Buradan memnun ayrıldığı zaman bir daha geliyor. Etrafına da reklam yapıyor. Yapılan bir ankette gelen turistlerin yüzde 60’ının tanıdıklarının söylediklerinden etkilenerek geldikleri ortaya çıktı. Demek ki turist memnuniyeti çok önemli. Onları memnun etmemiz, iyi davranmamız lazım” dedi. Başkan Çelebi, alternatif turizm konusunda da çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

I M G 0854

“Sağlık turizminde çok önemli bir noktaya kadar geldik. Özellikle Gürcistan ve Azerbaycan bölgesinde yaptığımız çalışmalar sırasında şehrimize önemli bir miktarda hasta gelmeye başladı. Tiflis'e direkt uçuşları halletmeye çalışıyoruz. Tabii ki çok kolay olmuyor. Trabzon’un gastronomisini tanıtmak için de çalışmalarımız oluyor. Bu yıl Somon Lezzetleri Festivalinin üçüncüsünü yapmayı planlıyoruz. Bir sponsor bulabilirsek festivali yapıp bölgemize bir değer katacağız” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi