Başkan Kuvvetli, “Hükümet milyonlarca üreticinin geçim kaynağı olan fındıkta maliyet artışlarını da dikkate alarak üreticiyi mağdur etmeyecek şekilde maliyetin üzerinde bir alım fiyatı açıklamalıdır.” dedi.
İşte Başkan Kuvvetli’nin açıklamaları:
“İktidarın, Türkiye’nin stratejik tarım ürünleri arasında yer alan ve ülkemizi dünya lideri konumuna getiren fındık konusunda uyguladığı yanlış politikalar mağduriyet yaşatmaya devam etmektedir. Bu açıklamayı yapmaktaki amacımız fındık üreticisinin mağduriyetine dur demektir. Yıllardır uygulanan yanlış politikalar sonucu gübre başta olmak üzere, bakım ve hasat masraflarından oluşan her türlü giderde yüksek artışlar meydana gelmiştir. Enflasyon artışı, döviz kuru değişiklikleri göz önüne alındığında fındık üreticisi giderek fakirleşmekte ve ürününden beklediği kazancı bir türlü elde edememektedir. Bu nedenle, fındık konusunda kısa ve uzun vadede çeşitli tedbirler alınmalıdır.
ÜRETİCİ BAHÇESİYLE BARIŞMALI
Türkiye kabuksuz fındık konusunda 1’nci; kabuklu fındık konusunda ise 3’ncü en önemli tedarikçi ülke konumundadır.  Avrupa Birliği, Türkiye’deki yüksek üretimden rahatsızdır. Avrupa Birliği, sert kabuklu meyve üreticilerine yapmış olduğu destek ile İtalya, İspanya, Yunanistan, Fransa ve Portekiz gibi üye ülkelerde fındık üretimini artırmaya çalışmaktadır. Avrupa Birliği’nin bu tutumu karşısında iktidarın yapması gereken ise Türkiye’deki fındık üreticisinin hakkını teslim ederek, üreticinin bahçesine küsmesini engellemektir.”
 
SÖZ HAKKIMIZ KALMADI
“Fındığımızın fiyatı Almanya’daki Dünya Fındık Borsası’nda belirleniyor. Yabancı firmaların fındık piyasasında aktif rolü üstlenmesiyle bu konudaki söz hakkımız tamamen ortadan kalktı. Üretici fındığını sattıktan sonra fiyat açıklayan TMO fındığı bin bir güçlükle üreten yetiştiricimizi bu firmalara ezdiriyor ve çok düşük rakamları üreticiye layık görüyor.
 
ULUSAL FINDIK POLİTİKASI ŞART
İşte Biz İYİ Parti olarak,   Ülkemizde bir Ulusal Fındık Politikası oluşturulmasına bu bakımdan çok büyük önem veriyoruz ve istiyoruz. Türkiye için fındık ister üretildiği hektar alan bakımından olsun, isterse yapılan ihracat bakımından olsun milli ve stratejik bir üründür. Bu nedenle, hükümet fındık konusunda ulusal bir politika izlemelidir. İzlenecek politika kalıcı olmalıdır. Bu politika, İktidarlara, Bakanlara bürokratlara ve kişilere göre değişmemelidir.
Öncelikle fındık fiyatı, uluslararası firmalar tarafından değil, üretici ve devlet tarafından belirlenmelidir. Belirlenen bu fiyat üreticiyi mağdur etmemelidir. Üreticiyi mağdur etmeyecek alım fiyatları hasat öncesi hükümet tarafından bir an önce açıklanmalıdır. Fındık alım fiyatı, üreticinin beklentisini karşılayacak şekilde 35 TL’nin altına düşmeyecek şekilde açıklanmalıdır”