Dubai’de tedavisi tamamlanan SMA Tip 1 hastası Trabzonlu Egemen Öztürk yurda döndü. 

Trabzon Havalimanı’nda Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve akrabaları tarafından karşılanan Egemen Bebeğin sağlık durumu çok iyi. 
Şu anda 2,5 yaşında olan Maçkalı Şafak Öztürk ile Şaziye Öztürk çiftinin SMA Tip 1 teşhisi konan bebeği Egemen Öztürk için tedavisi için Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in öncülüğünde televizyonlardan canlı olarak da yayınlanan 4 kez bağış kampanyası düzenlenmişti. Anne ve babası eşliğinde dört ay Dubai’de tedavi gören Egemen Bebeğin tedavi süreci Türkiye’de fizik tedavisiyle tamamlanacak. 

“FİZİK TEDAVİ GÖRECEK”
Havalimanında açıklamalarda bulunan baba Şafak Öztürk, “Ahmet Metin Genç ve Ortahisar Belediyesi bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Kendilerine bir kez daha çok teşekkür ediyorum.” diyerek şöyle konuştu: “Kampanyalarımıza destek olan Trabzonlulara ve herkese minnettarız. Ne kadar dua etsek, ne kadar teşekkür etsek azdır.  Ben bir babayım, yavrumun neler çektiğini ben iyi biliyorum ama toplanan bağışlarla birlikte artık yavrum gülebiliyor. İnşallah burada biraz fizik tedavisi görecek ve fizik tedavisinden sonra sağlığına kavuşacak. Koşacak, oynayacak akranları ile birlikte olacak.” 

“BİR BABA OLARAK BENİ ÇOK ETKİLEMİŞTİ”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ise Egemen bebeğin tedavisine destek olan herkese teşekkürlerini ileterek, “Biz birlikte güçlüyüz. Bir canın sağlığına kavuşması, hayata dönmesi kadar daha değerli bir şey olamaz. Milletçe yardımlaşma ve dayanışmanın getirdiği bir mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Egemen bebeğin tedavisi dört aydır yurtdışında sürdürülüyordu. Bebeğimizin tedavisi için destek veren Trabzonlara, tüm halkımıza, küçüğünden, büyüğüne katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Minnet duygularımı ve şükranlarımı iletiyorum. Demin de ifade ettiğim gibi birlikte güçlüyüz ve Biz Egemen’imize bu yardımı başlattığımızda o yavrucağımızın koşacağına, yürüyeceğine inanarak bu işe başlamıştık. Bir baba olarak beni çok etkilemişti.  Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde buyuruyor ki, ‘Sizin en hayırlınız insanlara yardım edendir, insana faydası olandır.’ Dolayısıyla bunun da bugün mutluluğunu görmenin huzurunu ve sevincini yaşıyorum.” ifadelerine yer verdi. 
“BİZİ SAHİPLENDİ”
Egemen bebeğin annesi Şaziye Semra Öztürk ise tedavinin bu aşamaya gelmesinde Başkan Genç’in katkılarının çok olduğuna vurgu yaparak, “Ben çok günler ve geceler gözyaşlarımla beraber evladımı büyütmeye çalıştım. Çok mutsuz, umutsuz olduğum anlar oldu. Biz tedavi için valilikten bu izni alıp yardım kampanyasını başlattığımızda hep umutla baktım.  İlk olarak Ahmet Metin Genç Başkanımıza gittim. Olur mu, olmaz mı diye… O bir anne bir babadan daha öte bizi sahiplendi ve bu süreci bugünlere getirdi.  Çok teşekkür ediyorum kendilerine. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Bugün benim bu mutluluğum, bu yavruya yardım eden binlerce insanın mutluluğudur aynı zamanda. Herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum.” dedi. 
Başkan Genç, Egemen Bebeği, Trabzonspor forması hediye ederek evine uğurladı.