Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha dünya lideri olarak tescillenmiştir, gurur duyduk." dedi.
+++++++
Tüm dünyanın gözünün çevrildiği tahıl sevkiyatı anlaşması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri  Antonio Guterres'in hazır bulunduğu imza töreniyle kayıt altına alındı.
TARİHİ ANLAŞMA
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi yaptığı açıklamada tarihi anlaşmanın hem Türkiye diplomasisi hem de dünya siyaseti açısından büyük önem taşıdığını söyledi.  BM Genel Sekreteri  Antonio Guterres'in "Tahıl koridoru anlaşması Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükümeti, sizin kolaylaştırıcılığınız ve ısrarınız bu sürecin her aşamasında hayati öneme sahipti." ifadesini hatırlatan Çebi, Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretinin anlaşmanın imzalanmasına ön ayak olduğunu  vurguladı.
TÜRKİYE'NİN BAŞARISI
Küresel ihracatta buğdayın yüzde 10’unu, arpanın yüzde 14’ünü, mısırın yüzde 11’ini ve ayçiçeği yağının da yüzde 45’ten fazlasını gerçekleştiren Ukrayna'nın  Afrika, Asya ve Avrupa ülkelerinin önemli gıda tedarikçileri arasında bulunduğu bilgisini veren Çebi, "Türkiye’nin savaşın ilk günlerinden itibaren dengeli bir dış politika izlemesi ve taraflar arasında ara bulucu olma misyonu üstlenebileceğini vurgulaması tahıl koridoru konusundaki başarıyı beraberinde getirmiştir. Küresel gıda krizinin çözüm yollarından biri olan arzın artırılması ihtimali Türkiye’nin diplomatik başarısı sayesinde gerçekleşmiştir." ifadelerine yer verdi.
TAKDİRLE KARŞILANDI
Çebi, Karadeniz’in stratejik önemini gösteren Türkiye’nin tahıl koridoru girişiminin Türk donanmasının hareket kabiliyeti ve küresel güç imajının artmasına da katkı sağlayacağını belirterek "Türkiye'nin büyük bir diplomasi başarısı olarak ortaya çıkan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun gayretlerinin dünya kamuoyu tarafından takdir ile karşılandığı mutabakat ile ihraç edilecek tahıl ve benzeri gıda ürünlerinin Ukrayna’ya ait 3 liman üzerinden emniyetli bir şekilde denizden nakliyatının yapılması planlanıyor." dedi.
OSMANLI ADALETİ
İlçe Başkanı Çebi, 19.yüzyılda Kıyamet Kilisesi'nde Hristiyanlar arasında çıkan temizleme kavgasının Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecid'in fermanı ile çözüme kavuştuğu anımsatarak şöyle devam etti: "1852'de Osmanlı Sultanı Abdülmecid bir ferman çıkararak, Kıyamet Kilisesi'nin açılış ve kapanışında Hristiyanlar arası çatışmaları önlemek için Osmanlı'nın görevlendirdiği Kudüslü 2 Müslüman aile gerçekleştirmesine hükmetti. Bugün halen Osmanlı'nın o zaman belirlediği mezhepler arası paylaşım yürürlüktedir. Kıyamet Kilisesi hadisesinde olduğu gibi bizim liderliğimizde dünyada ölümler olmaz, açlık, sefalet, zulüm olmaz. Masum kanı akmaz. Mazlum göz yaşı dökmez. Ancak güven, huzur, refah olur.
DÜNYA ADİL YÖNETİM GÖRSÜN 
Türk-İslâm coğrafyasında adaletle hükmetmenin bir tecellisi olarak bugün de dünyanın gıda krizi ile karşı karşıya kaldığı bir durumda yine bir dünya lideri, mazlum ve masum coğrafyaların umudu, ümidi liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan krize müdahale etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir kez daha dünya lideri olarak tescillenmesi ile gurur duyduk, şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemize, bizlere yakışan da buydu. Bu topraklarda her zaman ayrım gözetmeksizin adaletle hükmedildi, şimdi de aynı şekilde adaletle hükmedilmektedir." 
SÖZÜNE İTİBAR EDİLEN BİR TÜRKİYE
Çebi, tarihi anlaşmayla birlikte Türkiye'nin bölge ve dünya konjonktüründe öneminin yeniden ortaya çıktığını ifade ederek "AK Parti öncesi Türkiye ile AK Parti ile birlikte Türkiye arasında büyük bir fark var. AK Parti öncesine Türkiye belki masada bulunurdu ancak sözüne itibar edilmezdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye sözüne itibar edilen bir ülke olmanın yanı sıra dünya siyasetinde söz sahibi olan bir ülke halini almıştır. Bugün dünyanın adeta nefesini tutarak izlediği anlaşmanın Türkiye'nin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretleri ile imzalanması yeni dönemde Türkiye'nin dünya siyasetinde üstleneceği rolü de açıkça göstermektedir." dedi.
MASUM VE MAZLUM COĞRAFYALARIN ÜMİDİ
Türkiye sadece Rusya-Ukrayna arasındaki sorunda değil dünya barışının sağlanması için inisiyatif aldığını kaydeden Çebi  sözlerini şu şekilde tamamladı: şunları söyledi: "Bugün Karadeniz havzası, Akdeniz havzası, Kafkasya ve Ortadoğu'da Türkiye olmadan siyaset işlemiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye sadece cennet vatan topraklarımız için değil tüm mazlum ve masum coğrafyaların umududur, ümididir.
DÜNYA LİDERİ
Eğilmeden, bükülmeden, sözünü çekinmeden dümdüz muhatapların yüzüne söyleyen, her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında dim dik duran adamın adıdır Recep Tayyip Erdoğan. İç politikada tüm karalama ve iftiralara, çukur siyasete karşın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yoluna devam edecek, dünya siyasetinde söz sahibi olacaktır."