Gazeteciler Cemiyeti’nde saat 13.30’da başlayan programda söze ilk olarak Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başladı.

IMG_7058

Genç, turnuvanın program bilgilerini vererek bilgilendirme ile başladığı konuşmasında, “Çok kıymetli hocalarım ve çok kıymetli basınımız, Cumhuriyetimizin 100. Yılını tüm ülke çapında olduğu gibi bizim için de hazırlıklarımız devam ediyor. Bu anlamda bende Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kendisi 3 kez de şehrimizi ziyaret etme şerefini göstermiştir, Atatürk’e ve kurucularımıza, silah arkadaşlarına teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum. Gazze’de yaşananlar hepimizi son derece üzüyor, bir yanımızda büyük bir burukluk var. Cumhuriyetimizin 100. Yıl Kutlamalarında bir yandan böyle bir hüzün yaşıyor olmak da bizleri son derece üzüyor.”

IMG_7059

Trabzon'da Efsane Turnuva
Başkan Genç, “Bu turnuvaya yakın zamanda kaybettiğimiz Ahmet Suat Özyazıcı Hocamızın adını verdik. Kendisi bizler için, şehrimiz için çok önemli bir değer. Turnuvamıza onun adını da vererek hem Cumhuriyetimizin 100. Yılında şehrimiz için de böyle önemli bir değerimizi anmış da olacağız” ifadelerini kullandı ve açıklamalarına devam etti.

901cee87-b8d3-44fd-961c-2cd2d5709c4e

Ali Kemal Denizci, “Başkanım (Ahmet Metin Genç) bu yönde son derece duyarlısın, her alanda varsın, ben bu anlamda teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılı bu nedenle ayrıca teşekkür ediyorum. Konuşuyoruz bahsediyoruz ve konuştuğumuz kişiler hep rahmetli, benimde vasiyet ediyorum, sen hep buradasın, ‘Ali Kemal Denizci de vardı’ dersin.” Denizci futbol ile ilgili ve turnuvada anılacak olan Efsane isim Ahmet Suat Hoca ile ilgili anılarını anlattı.

IMG_7056-1
Bugünkü Trabzonspor'u Yarattı
Turgay Semercioğlu, “İlk olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılını içtenlikle kutluyorum. Bu vesile ile Ahmet Başkanımıza da kutluyor ve teşekkür ediyorum. Her yıl Cumhuriyet Bayramı’nda spor turnuvaları düzenliyor, bu sene bizi de kattı. Son derece memnun olduk. Bu turnuvaya Ahmet Suat Hocamızın adının verilmiş olması son derece gurur verici. Bu anlamda bende çok mutlu ve gururluyum” ifadeleri ile yine Efsane Turgay Semercioğlu da Ahmet Suat Özyazıcı’dan anıları ile gururla bahsederek, “Bugünkü Trabzonspor’u yarattı” ifadelerini kullandı.

75d8e2c6-c2e1-4c4e-8738-0080ef269e9d

Genç, “Kutlama etkinliklerimiz kapsamında pazar günü 100. Yıl kutlamaları kapsamında yelken yarışlarımızda var. Yine bugün Atatürk Köşkü’müzün restorasyon sonrası açılışı var. Böyle önemli bir dönemde olması bizler içinde çok önemli. Bundan sonrada her zaman olduğu gibi kutlamalarımız Atatürk Alanı Meydan Parkımız da olacak. Ayrıca turnuva ile ilgili de şunu söylememiz gerek Trabzonspor kurulduğu dönemden itibaren her dönemden oyuncular bulunuyor.” dedi

IMG_7057-2

Editör: Haber Merkezi