15 Temmuz bir millî iradenin deklarasyonu, istiklal beyannamesidir” dedi.

IMG_3126
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beylerbeyi Stadyumu'nda düzenlenen Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı'na katılarak bir konuşma yaptı.

IMG_3127

“Her 15 Temmuz’da ülkemiz genelinde düzenlediğimiz çeşitli programlarla bu günü, tarihimizdeki yerine uygun bir şekilde idrak ediyoruz. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında 15 Temmuz’u anıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitleri rahmetle andıklarını çünkü onları unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını, gazilere ise minnet duygularını ifade etti.

IMG_3128

O gece kanla yazılan destanı tekrar hatırladıklarını ve hatırlattıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pusuda bekleyen odaklara hep beraber net bir mesaj yolluyoruz. 15 Temmuz’un 7’nci seneyi devriyesinde bir kez daha ilan ediyorum. Değil üzerinden 7 yıl, 70 yıl da geçse, 15 Temmuz’un unutulmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz. Evlatlarımızın kanını akıtan alçaklara olan öfkemizi diri ve dinç tutacağız. Hiçbir sinsi senaryonun, birlik ve beraberliğimizi bozmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

IMG_3129

“15 TEMMUZ BİR KİLOMETRE TAŞIDIR”

Milletlerin tarihinde bazı dönüm noktalarının olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz, bizim açımızdan işte böyle bir kilometre taşıdır. Üzerinde yaşadığımız Anadolu topraklarını bin yıllık vatan yapma, iki yüz yıllık beka mücadelemizin en önemli safhalarından biridir” dedi.

IMG_3131

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kez daha hatırlamak isterim ki; biz 15 Temmuz gecesi sadece kanlı ve kalleş bir darbe teşebbüsünü püskürtmekle kalmadık. Aynı zamanda milletçe nesilden nesile şanla, şerefle, gururla anlatılacak büyük bir destan yazdık. Millî iradenin; tankla, topla, tüfekle, sivillerin üzerine bomba yağdıran uçaklarla teslim alınamayacağını tüm cihana deklare ettik. Türkiye’nin geçilmez olduğunu işgalcilere ve piyonlarına, hem de çok net bir şekilde yeniden hatırlattık. Millet olarak kıyama nasıl kalkılacağını, nasıl birlik olunacağını, nasıl tek yürek hâline gelineceğini tüm dünyaya gösterdik.”

IMG_3130

“Her yaştan, her zümreden, her siyasi görüşten insanın, bağımsızlığı söz konusu olunca bir gecede nasıl kenetlenebileceğini ortaya koyduk” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz bizim onurumuzdur, haysiyetimizdir, şeref madalyamızdır. 15 Temmuz bir millî iradenin deklarasyonu, istiklal beyannamesidir” şeklinde konuştu.

Editör: Muharrem Altıntaş