Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Kaosun ve belirsizliğin arttığı bir denklemde Türkiye, askerî, diplomatik, ekonomik ve siyasi hamleleriyle kendinden söz ettirmektedir” dedi.

IMG_9718-1
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’ne katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.

Deniz Harp Okulu’ndan mezun olan 454 Türk ve 12 misafir öğrenciyi tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, birikimleriyle mezunların yetişmesine katkı veren tüm hoca ve komutanları kutladı.

IMG_9717

Türkiye’nin, savaşlar ve gerilimlerle dolu bir coğrafyada istikrar abidesi olarak yıldızı parlayan bir ülke olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın en stratejik iki suyolu olan İstanbul ve Çanakkale Boğazlarına sahibiz. Rusya-Ukrayna arasında patlak veren çatışmalarla birlikte, tüm insanlığın gözü adeta Karadeniz’e çevrildi. Akdeniz, küresel ticarette oynadığı kritik rolün yanı sıra barındırdığı enerji kaynaklarıyla da öne çıkıyor” değerlendirmesinde bulundu.

IMG_9719

Bir asır önce büyük güçlerin rekabet alanı olan bölgenin, bugün de aynı mücadelelere sahne olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kaosun ve belirsizliğin arttığı bir denklemde Türkiye; askerî, diplomatik, ekonomik ve siyasi hamleleriyle kendinden söz ettirmektedir” dedi.

“SADECE OYUN KURAN DEĞİL; GEREKTİĞİNDE ALEYHİMİZE OLAN OYUNLARI DA BOZAN BİR ÜLKEYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Savunma sanayii alanında attığımız adımlar, milletimize güven aşılarken, hasımlarımızın yüreklerine korku salmıştır. Artık millî savunmamız savunma sanayimiz özellikle bundan 20 yıl önce yüzde 20 itibariyle yerliyken bugün yüzde 80 yerli hâle gelmiştir. Silahlı-silahsız insansız hava araçlarındaki üstünlüğümüzü zaten herkes kabul ediyor. Savaş gemisi teknolojisinde de kendi gemisini tasarlayan, geliştiren, inşa ve idame edebilen 10 ülkeden biriyiz. Nisan ayında hizmete aldığımız donanmamızın amiral gemisi TCG ANADOLU’yla bu alanda yeni bir lige yükseldik. BAYRAKTAR TB-3 SİHA, KIZILELMA ve HÜRJET hafif taarruz uçağımızın iniş-kalkış yapabileceği bir SİHA gemisine sahip olduk. TCG ANADOLU sayesinde, tabur büyüklüğünde bir kuvveti, ana üs desteği ihtiyacı olmadan Ege, Akdeniz ve Karadeniz'deki kriz bölgelerine kolayca intikal ettirebileceğiz.”

“Sadece oyun kuran değil; gerektiğinde aleyhimize olan oyunları da bozan bir ülkeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun hamasi bir söylemden öte hakikatin ta kendisi olduğunu son yıllarda pek çok kez gösterdik. Ülkemiz bir terör koridoruyla kuşatılmak istendiğinde, tüm tehditlere ve baskılara rağmen, Suriye’nin kuzeyine düzenlediğimiz askerî harekâtlarla terör devleti heveslerini kursaklarda bıraktık” dedi

Editör: Muharrem Altıntaş