Çoruh ve Fırat bölgelerindeki 9 ilde elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2024 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait tüketim oranlarını açıkladı. 

I M G 5832

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesinde, toplam elektrik tüketiminde (mesken, sanayi ve ticarethane) bir önceki yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde oranında artış görülürken, Malatya, Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinin yer aldığı Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketimi yüzde 46 oranında arttı.

Fırat ve Çoruh bölgelerinde elektrik tüketiminde tek azalış Gümüşhane’de görüldü

Çoruh-Fırat bölgesinde mesken, sanayi ve ticarethane gruplarından toplam elektrik tüketimine bakıldığında, geçen yılın aynı dönemine göre en yüksek artış oranı yüzde 114 ile Malatya’da görülürken, tek azalış Gümüşhane’de yüzde 21 oranında gerçekleşti.

Bakanlık heyeti Model Fabrika için uygun yerleri inceledi Bakanlık heyeti Model Fabrika için uygun yerleri inceledi

Fırat bölgesinde yer alan diğer illerin toplam elektrik tüketimine bakıldığında, en yüksek artış yüzde 114 ile Malatya’da görülürken, Tunceli’de yüzde 10, Bingöl’de yüzde 16,Elazığ’da yüzde 3 oranında artışkaydedildi.

Çoruh bölgesinde ise Artvin’de yüzde 9, Trabzon’da yüzde 9, Rize’de yüzde 7 ve Giresun’da yüzde 7 artış görülürken, tek azalış yüzde 21 ile Gümüşhane’de kaydedildi.

Mesken bazında elektrik tüketiminde iki bölgede de artış kaydedildi

2024 yılının ilk çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla Fırat bölgesindeki meskenlerde toplam elektrik tüketiminde yüzde 36 oranında artış görülürken, Çoruh bölgesinde ise bu artış oranının yüzde olduğu gözlendi. 

Sanayi ve ticarethane grubunda iki bölgenin de toplam elektrik tüketiminde azalış görüldü 

İki bölgedeki illerde abone grupları dahil edilerek bakıldığında, yılın ilk çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre, sanayi ve ticarethane toplam tüketiminde azalış görüldü. Fırat bölgesinde azalış oranı yüzde 21 olarak kaydedilirken, Çoruh bölgesinde yüzde 0,28 oranında azalış gerçekleşti. 

Editör: Haber Merkezi