Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerin AK Parti bayraklarıyla donatılarak ilçelerden taşıma yapılmasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı, konuyla ilgili Yomra Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundu.

I M G 7489

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, beraberindeki partililerle birlikte adliye önünde basın açıklaması yaptı. Başkan Bak, kamuya ait araçların siyasi amaçlarla kullanılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan şehrimize gelmişti. Siyasi ziyaretlerde bulundu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin halk otobüslerinin önüne AK Parti bayrakları asarak hizmet vermiştir.

chptrabzon2

Üstelik belediye başkanı önünde poz vermiş bu otobüslerle mitinge vatandaşlar ücretsiz taşınmıştır. Bizim bürokratlarımız tutuklu iken halk otobüslerinin siyasi bir şey için kullanılmasını kabul etmeyiz. Bu durum yasak olmasına rağmen arkadaşlarımız ile savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Konu CHP olunca iddia ile bile bizim belediye başkanlarımız içeri alınırken kamu araçlarının siyasi olarak kullanılmasını kabul etmiyoruz.

Trabzon Büyükşehir'den bu görüntülere açıklama geldi: Soruşturma başlatıldı Trabzon Büyükşehir'den bu görüntülere açıklama geldi: Soruşturma başlatıldı

Bugün kamu kaynaklarının kullanılması CHP’ye farklı AK Parti’ye farklı mı? Şehrin bu kadar sorunu varken hiçbir şey yapmayanlar kamuoyuna show yapmak için kullanılması ne kadar doğru? Vatandaşı oraya zorla getirmek için kamu malının süslenip kullanılması ne kadar doğru? Bunu asla kabul etmiyoruz.” dedi.

ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ HIZLA İLERLİYOR BAŞKAN KAYA: “ÇAĞLAYAN’DAKİ TAAHHÜTLERİMİZİ SÜRESİNDE YERİNE GETİRECEĞİ
ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ HIZLA İLERLİYOR BAŞKAN KAYA: “ÇAĞLAYAN’DAKİ TAAHHÜTLERİMİZİ SÜRESİNDE YERİNE GETİRECEĞİ
İçeriği Görüntüle

Basın açıklamasının ardından CHP heyeti, savcılığa giderek suç duyurusu dilekçesini sundu.

Muhabir: Serpil Yazıcı