CHP’de Erdi Çakır adaylığını açıkladı

Çakır açıklamasında  ‘Farklı bir konuşma hazırlamıştım ama kendimi anlatmak istedim, bunu değiştirdim. 18 yaşında partiden içeri girdim. O salondaydım. CHP’yi babamdan dinlemiş onun ‘siyaset yapma önerisine rağmen girdim. Arkadaşlarımı örgütleyip partime kazandırdım. 2010-11 genel seçiminde sokağın somurtkan suratını da gördüm. Korku ve umudun aynı anda vücut bulmuş şeklini gördüm. Dostluğu arkadaşlığı tavuk dönerin ne kadar ucuz olduğunu bu tarihlerde öğrendim. Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde görev yaptım. 7 Haziran seçimlerinde genel başkana kadar çalmadık kapı bırakmadık. Trabzon için çalmadık kapı bırakmadık. Lakin Trabzon için kontenjanlı seçim kararı alındı. O dönem bize baskı yapan insanlardan bir tanesi Tekin Güngör’dür. Dayatmalar başarısız oldu. Biz burada örgütümüzün iradesiyle partimizde ön seçim yaptık. 

Tüm zamanlar içinde en mutlu olduğum gün o gündür. Tüm Trabzon’dan neler başarabileceğimizi gösterdik. Sonrası 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri zaten Ekmeleddin İhsanoğlu vakasından canımız sıkkın. Sonrasındaki 2 mağlubiyet bir şeylerin yolunda gitmediğini gösterdi. Değişim biz de bugün değil o gün başladı. Partimizin tüzüğünün çağ dışı kalması parti eğitimi gerekliliğini Atatürk devrim ilkelerinin daha gür sesle söylenmesi gerektiğini partimizin heyecanını aldıklarını daha o günlerde söyledik. Kuvayi Milliye’nin yoluyla devam edeceğiz. Bu değişim naraları atanlarla değil biz o gün başladık değişim söylemine. Hiç genel başkancı olmadım çok iyi CHP’li oldum. 

İl Gençlik Kolları MYK’lığı yaptım hakkımda davalar açıldı 74 tane il gezdim. Gençlerin örgütlenmesi için tüm Türkiye’yi gezdik. Trabzon dahil birçok ilde üye sayımızı 2’ye 3’e katladık. Kimlik suçtu o zamanlar CHP kimliği. Ben CHP’yi temsil ediyorum. CHP’ye zarar vereceksem bu partiden içeri girmem. Zarar verecek olursam beni bu partiden içeri sokmayın. Son seçimde partim bana 6. sıra verdi, her gittiğim yerde söyledim. Çok çalışacağız Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacağız Ekrem İmamoğlu’nu yardımcısı yapacağız. Çalıştığımızı o dönemki arkadaşlar bilir. En büyük gururum sizlerin yol arkadaşı olmaktır. Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras bu. Zor zamanların sonuna geldik, umutsuzluğa geçit yok. Bu topraklarda en çok umuda şiir yazılmıştır. El ele yürüyerek yenilikçi aydınlık bir yarını kuracağız. Kendi gerçekçiliğimizde yeni yollar açacağız. Atartürk’ün emaneti Cumhuriyet’e sahip çıkacağız. İnanıyorum umutlarımız için sizlerle birlikte başaracağız.’ ifadelerini kullandı.

Değişim isteyip istemediği yönünde gelen soruya cevap veren Çakır, ‘Biz demokrasiye inanan ve içselleştirmiş bir partiyiz. Diğer aday arkadaşlarımızla defalarca konuştuk. İlkeler etrafında birleşebileceğimiz noktaya da geldik ama olmadı. Olmaması bir hüsran değil belki de yarışımız Trabzon tarihine örnek olacaktır. Uzlaşınının bittiği yerde seçim devreye girer. Kimseye herhangi bir zarar vermeden herhangi bir konuşma yapmadan bu süreci götürür. 

Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi anlatan Çakır, ‘Ben partinin içinde yetişmiş 32 yaşında İl Başkanı adaylığı noktasına gelmiş birisiyim. Bu partide tüzüğün programın değişmesini söyleyen bir insanım değişim ilkelerle olur. Bugün 2 kutuplu hale geldi partimiz. Adaylık süreceğine girdiğimden bu yana Genel Başkanımızla bir kere görüştüm. Trabzon’dan aday olan arkadaşımız benim olmamam noktasında mesaj attı telefon görüşmeleri yaptı. Ben Başkandan destek istemedim ben örgütten istedim. Genel Başkanımız bana şunu söyledi. 32 yaşında bir genç olarak Trabzon’dan yarışa girdin beni arayan herkes seni kötüledi. Ben seni araştırdım ve bu işi yapabileceğini gördüm. Efendim ben Trabzon'da siyaset yapıyorum tabanımızda değişim rüzgarı var. Ben sizin yanınızda olamayabilirim. İmamoğlu gerçeği var. Genel Başkanımız saygıyla karşıladı beni de mutlu etti. Bana kimse yardımcı olamaz bana CHP örgütü yardımcı olur. Ben buradan açıklıkla söylüyorum. CHP Trabzon Örgütü beni başkanı yaparsa oturup istişare yapacağım. Herkes benim gözümde il başkanıdır. O istişareden ne karar çıkarsa yanında olacağım.’

Editör: Muharrem Altıntaş