CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ SUİÇMEZ: “TRABZON GEREKLİ HİZMETİ ALMAMIŞTIR”

Ancak maalesef bunun Trabzon ili lehine yansıması gereğince olmamıştır. Bugüne kadar mevcut Bakan’da dahil olmak üzere 5 Trabzonlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, birçok Trabzonlu Bakan ve yüzlerce Trabzonlu Bürokrat görev yapmış olmalarına rağmen Trabzon gerekli hizmeti almamıştır” dedi. 

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, TBMM Genel Kurulu'nda Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, Trabzon'un tarihi önemine vurgu yaparken kentin sorunlarına dikkat çekti.

Başkan Genç Söz Vermişti; Trabzon'da çağrı merkezi krizi çözüldü! 350 çalışana müjde! Başkan Genç Söz Vermişti; Trabzon'da çağrı merkezi krizi çözüldü! 350 çalışana müjde!

VAATLER ÇOK İSTİHDAM YATIRIMI YOK
Suiçmez konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Trabzon kenti 4 bin yıllık geçmişe sahip bir tarih, kültür, spor, sanat, sağlık ve turizm kentidir. 2023 verilerine göre 824.362 olan nüfusumuzun %50,38’i kadın, %49,62’si erkektir. 4.689 km kare yüzölçümüne sahip kentimizde km başına 177 kişi ile nüfusun en yoğun olduğu 13. ildir. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Havalimanı ve Trabzon Limanı 1950’li yıllarda kurulmuştur. 2012 tarihinde ise Büyükşehir olmuştur. AK Parti kurulduktan sonra yani 2002 yılından bugüne kadar sadece 2004-2009 yılları arasında CHP, 2009’dan sonra ise kesintisiz olarak AK Parti belediyesi tarafından yönetilmektedir. Bugün 18 ilçenin 16’sında ve Büyükşehirde Cumhur İttifakı belediyeleri görev yapmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanının 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Trabzon’u kaybetmeleri üzerine annesi Rahmetli Tenzile Hanımı arayarak “Yandım Annem, Trabzon’u kaybettik” demesinin üzerinden ise 20 yıl geçmiştir. Bakıldığında hükümetler ve Bakanlar anlamında yakın siyasi tarihte Trabzon şanslı olarak görülmekte, yorumlanmaktadır. Ancak maalesef bunun Trabzon ili lehine yansıması gereğince olmamıştır. Bugüne kadar mevcut Bakan’da dahil olmak üzere 5 Trabzonlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, birçok Trabzonlu bakan ve yüzlerce Trabzonlu bürokrat görev yapmış olmalarına rağmen Trabzon gerekli hizmeti almamıştır. Genel seçimlerde söylemiştim, ‘Trabzonlu 4 Bakan var, Trabzon’a Bakan yok’ diye. Hala aynı durumdayız. Tüm bu süreçte insanı temel alan, ihtiyaçları temel alan, istihdamı arttıracak yatırımlara yer verilmemiş, bol bol vaatlerde bulunulmuştur. Vaatlerden birçoğu gerçekleşmemiş, yarıda bırakılmış, bir kısmı ise başka illere kaydırılmıştır. Cumhurbaşkanı ‘Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse o şehre bir şey gelmez’ diyor ama el ele verdikleri Trabzon’da da bir şey yapılmadığını görebilirsiniz.”

VERİLEN VAATLER HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI
“Birkaçını sayayım; 30 yıldan beri, her seçim döneminde vaat edilen Güney Çevre Yolu’nun temeli 14 Mayıs genel seçimlerinde tarafımdan açılınca seçimden önce Sayın Karaismailoğlu tarafından temeli atıldı. Öylesine duruyor, belki 50 yıl sonra biter! Arsin Yatırım Adası’na tek bir taş konulmamış. Ne yatırımı ne de adası var. Gülcemal projesi ise durmuş durumda. Deniz doldurulmuş, kokudan yürünemez halde. Sahilde yürüyüp sahili görememek gibi bir kara mizahı yaşıyoruz. Dünya Ticaret Merkezi mahkemelik davası 5 yıl sürer. Trabzon Havaalanı yeni pisti yapılacak mı? Yoksa iyileştirmemi yapılacak hala muamma. Sürmene/Çamburnu tersane alanı tam bir hayal kırıklığı olmuştur. İstihdam yaratacağı planlanmışken, bu olmadığı gibi, kiralayan lehine rant kapısı olmuştur, sözleşmeye aykırı olarak. Lojistik Bölge ve Deniz Üs Komutanlığı başka illere kaydırılmış, o ilin çöpleri ise Trabzon’a dökülmektedir. Demiryolu Gümüşhane-Tirebolu / Gümüşhane – Torul – Trabzon / Erzurum – İspir – İyidere derken mitingde Samsun – Trabzon arası hızlı tren vaadinde bulunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı 10 gün önce geldiği Trabzon’da Akçaabat - Havaalanı arasında Hafif Raylı Sistem sözü vermiştir.”

“31 MART’TA TRABZON SOSYAL BELEDİYECİLİĞİNE KAVUŞACAK”
“Şimdi durumu özetleyecek bir Hafif Raylı Sistem hikayesini göstereceğim size:
Yapmazsa AKP yapmaz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de dediği gibi; Trabzonlu 10 Bakan Trabzon’a bir Hafif Raylı Sistem yapamadı ama bir Trabzonlu Ekrem İmamoğlu İstanbul’a 10 Raylı Sistem yaptı. Artık Trabzon halkı vaatlere değil, gerçeklere göre oyunu kullanacak ve 31 Mart’ta Trabzon’u Cumhuriyet Halk Partisi’nin halkçı, sosyal belediyeciliğine kavuşturacaktır.”

Editör: Haber Merkezi