İktidar Trabzon’da her seçimde yoksulluğun, yolsuzluğun bitirileceğini söylese de işsizlik ve yoksulluk zaman içerisinde artarak çoğalmıştır.
​*Emek dünyasının dışına itilen kadınların düzenli gelirleri yoktur. Geçici, güvencesiz, istikrarsız, sağlıksız işlerde daha çok çalışıp daha az ücret almaktadırlar.
​*Fiziki şartları kötü evlerde barınmaktadırlar.
​*Pandemi süresinde işsiz kalmış, kendilerinin ve çocuklarının temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade etmişlerdir.
​*Aile ve sosyal politikalardan ve Belediyelerden aldıkları yardımlar yetersiz kalmıştır. Gidilen ailelerde görülmüştü ki yoksullukla değil açlıkla mücadele edilmektedir.
​*Ulaşılan ailelerde inşaat işçiliği, garson, tezgahtar, ev temizliği, bilezik dokumacılığı vb. alt gelir gruplarının çalıştığı işlerde pandemi süresince en fazla işsizliğin yaşandığı sektör olmuştur.
​*Daha çok mağdur olmama anlayışı ile ekonomik, psikolojik şiddet mağduru kadınlar şikayet mekanizmalarını işletmede isteksizdirler.
​*Şiddete uğrayan kadınların devletin onları koruyacağına dair inancının çok zayıf olduğu gözlemlenmiştir. (Beni yalnız Allah Kurtarır sözleriyle karşılaştım).
​*Eşleri hapiste olan kadınlar, aile ve Sosyal Politikalar çocuk yardımı vermekte ancak verdikleri ücret temel ihtiyaçlarına dahi yetmediği, bu nedenle çocuklarında babalarıyla aynı kaderi paylaşma yolunda ilerledikleri ifade edilmiştir.
​*Kuşaktan kuşağa aktarılmış yoksulluk, yoksunluk ve suç sarmalına hapsolmuş bu çocuklarda iyi bir gelecek umudu çok zayıftır.
​*Kadınların çoğunluğu kendi geleceklerinin olmadığını ama çocuklarının  geleceği için umut taşımak istediklerini söylemiştir. Hem anne hem de kadın refleksi ile çocuklarda öncelik gözlemlenmiştir.
​*Anneler geleceğe dair umutsuzluk ve çaresizlik psikolojisi içindeler. Kendileri ve çocukları için ertelenen beklentilerin, birikmiş ihtiyaçların karşılanmaması üzüntü ve öfkeye dönüşmüştür.
​AKP artık yoksulluğu yönetememektedir. Yoksulluğu yönetme üzerine kurduğu politikaları değiştirip halktan yana olan, eşit paylaşımcı, adaletli sosyal devlet mekanizmalarını üstlenmek zorundadır.​​​​​​

Ayşe Nil BEKTAŞ
  ​​​​​​​ CHP TRABZON İL KADIN KOLU BAŞKANI
​​​​​​