CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Filistin’e destek açıklamasını eleştiren AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’ya cevap verdi. Bak, “Milletimiz, bir yandan Filistin’e göstermelik göz yaşı dökerken diğer yandan aylardır İsrail’le ticaret yapanların gerçek yüzünü görmüştür. Sayın Mumcu’yu rahatsız eden şey, maskelerinin düşmüş olmasıdır” dedi.

Bugüne kadar her zaman mazlum Filistin halkının yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Bak, önceki gün Trabzon Emek ve Demokrasi Platformunun düzenlediği Filistin’e destek açıklamasını eleştiren Mumcu’ya şu ifadelerle cevap verdi:

HER ZAMAN, MAZLUM FİLİSTİN HALKININ YANINDA DURDUK

Aylardır Filistin'de insanlık dışı bir trajedi yaşanmaktadır. İsrail ‘yaşlı, çocuk, kadın’ demeden tüm masum insanların üzerine aylardır bomba yağdırmaya devam etmektedir. Öncelikle siyasiler başta olmak üzere herkesin bu insanlık dışı duruma tepki göstermesi ve masum Filistin halkının yanında durması insani bir davranıştır. Bizler de her platformda Filistin Halkının yanında durmaya ve onların sesi olmaya gayret ediyoruz. 

GÖSTERMELİK AÇIKLAMALAR YAPARKEN, İSRAİL’LE TİCARETİ SÜRDÜRDÜNÜZ

Dr Çankaya’dan serzeniş: Hiç mi devlet terbiyesi almadınız? Dr Çankaya’dan serzeniş: Hiç mi devlet terbiyesi almadınız?

Önceki gün Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu'nun Filistin'de yaşanan zulme karşı düzenlemiş olduğu destek açıklamasına, CHP olarak destek verdik. Bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Filistin halkına destek açıklaması sırasında atılan sloganlardan neden rahatsız olmuş, anlamış değilim. Aylarca Filistin halkı bu acıları yaşarken, bizler, ‘İsrail ile tüm ticari ve askeri anlaşmaları iptal edin’ dediğimizde, sizler bu çağrımıza kulak asmadınız. İsrail ile gemilerinizi yürütmeye devam ettiniz. Çocuklar ölürken, göstermelik kınama açıklamalarınızdan başka ne yaptınız? Bunu vicdanınız kabul etti mi? Siz önce bunlara cevap veriniz. Karanlık siyaset yapmak tam da budur! 

MİLLETİMİZİN GERÇEK YÜZÜNÜZÜ GÖRMESİ SİZİ RAHATSIZ EDİYOR

Sizi rahatsız eden şey, milletimizin gerçek yüzünüzü görmüş olmasıdır. Bir yandan Filistin’e göstermelik göz yaşı dökerken diğer yandan aylardır İsrail’le ticaret yapanların maskesi düşmüştür. Size asıl rahatsızlık veren şey budur! 

Bizler her zaman masumun ve mazlumun yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.

Editör: Ömer Altıntaş