Oyun çok büyük.” dedi.
YÜZDE 20 ARTIŞ GÖSTERDİ
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 2023'ün 1 Ocak–19 Eylül döneminde Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turistlerin yaptığı fiziksel harcamaların bir önceki yıla kıyasla yüzde 19 artış gösterdiğini söyleyerek “Geçen yıla kıyasla en yüksek büyüme yüzde 298 ile Suudi Arabistan'dan gelen turistlerin harcamalarında gerçekleşirken kart başına en yüksek harcama 1280 dolarla Kuveyt kartlarında gerçekleşti.” dedi.
TEK HEDEF TÜRKİYE
Irkçılık söylemlerinin altındaki temel etmenin rakamlarla ortaya çıktığını kaydeden Çebi, “Suni ırkçılığın sebebi açık. Türkiye 2022 yılında Irak’a 13,75 milyar dolar, Birleşik Arap Emirliklerine 5,25 milyar dolar, Iran’a 3,07 milyar dolar, Katar’a 1,48 milyar dolar, Suudi Arabistan’a 1,05 milyar dolar, Kuveyt 672 milyon dolar, Umman’a 465 milyon dolar, Bahreyn’e 214 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Bu ihracat her yıl yüzde 20 oranında büyüyor. Sadece 8 körfez ülkesine 26 milyar dolar ihracatımız var.” 
HAİNLİĞİN KILIK DEĞİŞTİRMİŞ HALİ
Çebi şunları söyledi: “Vesayet zihniyetiyle, bildirilerle, Gezi ve hendek olaylarıyla, FETÖ ihanetiyle yapamadıklarını şimdi de CIA’nın MOSSAD’ın ve yerli işbirlikçilerinin işbirliğinde turizm üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Bu oyun çok büyük. El birliği içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin büyümesine, lider ülke rolüne set çekmeye çalışıyorlar”
KİLİT ÜLKE TÜRKİYE
Türkiye bugün Irak, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, BAE, Umman gibi birçok ülkeyle güçlü bağları bulunuyor.  Bu güçlü bağlarla Doğu-Batı arasındaki “Güney Kuşağı’nın sahibi olabilir. Öte yandan 
Orta Asya-Anadolu-Avrupa arasındaki Orta Kuşak zaten bizim ülkelerimizden geçecek. Güney Kuşağı’nı da “coğrafya insanı” belirlerse dünyanın ekseni işte o zaman değişecektir. 
ÇOK BÜYÜK ZENGİNLİK
Bölge ülkeleri; Hindistan, İsrail, AB elinde esir olmaktansa bu kuşağa kendi imzasını atmalı. Bu büyük fırsatı ihmal edilmemeli, geleceği yönetecek en etkili kararlardan biri bu olacaktır. Bütün bu büyük projelerin merkezinde Türkiye var. Bizim insanlarımız, bizim ülkelerimiz, bizim şehirlerimiz, bizim devletlerimiz, bizim geçmişimiz, bizim imparatorluklarımız. Bunlar çok büyük zenginliktir.”

Editör: Muharrem Altıntaş