KARANLIK GÜÇLER SAHNEYE ÇIKTI
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 43. yılı nedeniyle bir kınama açıklaması yayımladı.  Türkiye’nin istiklal ve istikbalini postallarla dizayn etmeye çalışan karanlık güçlerin 12 Eylül’de bir kez daha ortaya çıktığını söyleyen “Ülke ve millet menfaatini hiçe sayan; 27 Mayıs darbesi, 12 Mart 1970 muhtırası, 12 Eylül darbesi, 28 Şubat post modern darbesi ve 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimlerinin hepsinin ortak noktası, emperyalist güçlerin yurt içindeki taşeronları tarafından gerçekleştirilmiş olmalarıdır.
KARA BİR LEKE
Türk demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 12 Eylül Askeri darbe sürecinde, yaklaşık 650 bin kişi gözaltına alınmış, 1 milyon 683 bin kişi fişlenmiş, 14 kişi cezaevlerindeki açlık grevlerinde ölmüş, 171 kişi sorgularda ve cezaevi işkencelerinde can vermiş, 49 kişi idam edilmiştir. Ayrıca 30 bin kişi işinden atılmış, 14 bin kişi vatandaşlıktan çıkarılmış, 30 bin kişi de siyasi mülteci olarak yurt dışına gitmiştir.” dedi.
HAFIZALARDA TAZELİĞİNİ KORUYOR
12 Eylül’ün izlerinin ilk günkü gibi hafızalarda tazeliğini koruduğuna vurgu yapan Çebi, “27 Mayıs, 12 Mart, , 28 Şubat, 15 Temmuz gibi 12 Eylül de Türkiye'nin büyüme ve yükseliş ümitlerine, milli birlik ve dayanışma azmine, huzur ve barış ortamına iç ve dış odakların el birliğiyle planlayıp uygulamaya geçtikleri zincirleme suikastlerdir.
İŞGAL GİRİŞİMİDİR
Darbeler, Türk demokrasi kültürüne ağır bir darbe vurmuştur. Milli iradeyi zedelemiş, vesayeti özendirmiş, statükoyu beslemiştir. Her darbe, her muhtıra, her kalkışma, her ara rejim özlemi şüphesiz gayri meşrudur, gayri millidir. Her darbe bir nevi işgaldir, gerilemedir, tarihin gerisine düşmek demektir.” ifadelerine yer verdi.
VESAYET DÖNEMİ SONA ERDİ
AK Parti iktidarıyla birlikte millet iradesine ipotek koyanların döneminin sona erdiğini ifade eden Çebi sözlerini şu şekilde tamamladı: “Milletin kendi partisi olan AK Parti ile Halkın iradesini yok sayarak zorla, kanlı bir şekilde yönetimlere el koyma devri artık kapanmıştır. 
DARBE ANAYASASINDAN KURTULMALIYIZ
Şimdi ise önümüzde 12 Eylül’ün mirası darbe izlerini taşıyan 1982 Anayasası bulunmaktadır. Millî iradenin üstün olduğu bir anayasaya yapmak, darbe Anayasasından kurtulmak mecburiyetindeyiz. 
KINIYORUM
12 Eylül'ün 43. yılında hem darbecileri hem de darbeci zihniyeti bir kez daha kınıyor milli irade ve demokrasimiz için şehit olan vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim 12 Eylülleri, 28 Şubatları ve 15 Temmuzları bu millete bir daha yaşatmasın.”

Editör: Muharrem Altıntaş