Kar; Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin (RTE) akademisyenleri öncülüğünde çay sektöründeki bütün birimlerin büyük emekler harcadığını ve çay kanunu çıkaracak olmanın gururu ile yoğun çalışmalar yaptığını ifade etti. 
I M G 9595

Mustafa Yılmaz Kar yaptığı yazılı açıklamada, meclise gönderilen çay kanun taslağının, dünyadaki bütün uygulamalar incelenip ülkemiz gerçeklerine adapte edilerek hazırlandığını söyledi.

Ergan ;TMO’nun Fiyat Tespiti ve Zamanlaması İsabetlidir” Ergan ;TMO’nun Fiyat Tespiti ve Zamanlaması İsabetlidir”

I M G 9592

Çay Kanununa ihtiyacımız var…

Ülkemizde çay sanayinin ulaştığı seviyenin iyi olduğunu ve 200 binin üzerindeki üreticinin malını işleyebilme kapasitesine sahip olmuş büyük bir sektör haline geldiğine dikkat çekenÇAYSİAD Genel Sekreteri Kar, şu görüşleri savundu:

“Eksik yönlerini saymaya kalktığımızda ise yüzlerce şikâyet alanı üretebiliyoruz ve bütün bunları Çay Kanunu eksikliğine dayandırıyoruz. O halde ‘’Çay Kanunu acil ihtiyacımızdır’’ diyen herkes haklı ifade kullanmaktadır.Çay üretiminde kendi sistemimizi sorgularken, eksik alanların nasıl düzeltilmesi gerektiğine dair herkes çok sayıda fikir üretiyor ve çözümler öneriyor. Tüm bu fikirler ve çözüm önerileri göz önüne alınarak, kalite ve hijyendahil hazırlanan Çay Kanunu Taslağında değerlendirildi. Geniş katılımlı bir Çay Kanunu Taslağı oluşturuldu ve meclise sunuldu. Hazırlanan Çay Kanunu taslağında şikâyet alanları muhakkak ki vardır. Tüm bu şikâyet alanları alt komisyonlarda yeniden ele alınıp düzeltilebilme imkânına sahiptir. Hiç kuşkusuz bu çalışma da yapılacaktır. Ne olduğu hakkında bir bilgi sahibi olamadan, tıpkı çay bahçelerinde organik üretime geçmek üzere bakanlığın atmış olduğu adımda olduğu gibi çalışma önce ertelendi sonra da sessiz sedasız sürmen altı edilerek unutturuldu. ‘Ulusal Çay Konseyi yaş çay fiyatını niçin belirliyor’, karşıtlığından yola çıkılarak nümayişler yapıldı ve onca emek verilerek hazırlanan Çay Kanun taslağı kimin ya da kimlerin hışmına uğradı da sessiz sedasız unutturulma moduna alındı, bilemiyoruz. Herkes, her kesim çay kanunu istiyor. Ama ne hazindir ki ortada kanun yok. Kanun için çaba sarf eden yasa koyucular da yok.”

Editör: Haber Merkezi