Kendisini en çok heyecanlandıran proje olan Ganita-Faroz Sahil Düzenleme Projesi’ni hemşehrilerinin hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi; bütünüyle yenilenen, estetik dokunuşlarla daha da güzelleşen, çocukluğumuzun, gençliğimizin Ganitasını iftiharla sunar” dedi.
 
2023’ü açılış senesi ilan eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, vizyon projelerini birbiri ardına hizmete açıyor. Cumartesi günü bölgenin ilk ve tek Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’ni tüm kadınların istifadesine sunan Başkan Zorluoğlu, bu akşam da muhteşem bir törenle Ganita-Faroz Sahil Düzenleme Projesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz aylarda Ganita-Faroz’u mayıs ayı içerisinde açacaklarını açıklayan Başkan Zorluoğlu, hemşehrilerini söz verdiği tarihten de önce denizle buluşturdu. Başkan Zorluoğlu’nun ev sahipliğinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun teşrifiyle gerçekleştirilen açılış törenine; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, eski Bakan Mehmet Cahit Turhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, AK Parti Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu ile Milletvekili adayları Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, Meryem Sürmen, Zafer Ofluoğlu, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP İl Başkanı Ömer Ayar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Görkemli açılış törenine Trabzon halkı ise adeta akın etti.  Açılışa katılan binlerce vatandaşa Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından balık-ekmek ikram edildi.  
 
BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA SEVGİ SELİ
Ganita-Faroz Projesi’nin açılış programına katılan binlerce vatandaş, Başkan Zorluoğlu’na yoğun ilgi gösterdi. Sevgi seli karşısında büyük mutluluk yaşayan Başkan Zorluoğlu, hemşehrileriyle hem sohbet etti hem de hatıra fotoğrafı çektirdi. Ganita’nın son hali karşısında gözlerine inanamadıklarını dile getiren Trabzon halkı, Başkan Zorluoğlu’na teşekkür üstüne teşekkür ettiler.
 
TRABZONLULAR YENİDEN ŞEHRİN KALBİNDE BULUŞACAK
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi bütünüyle yenilenen, estetik dokunuşlarla daha da güzelleşen, çocukluğumuzun gençliğimizin Ganitasını iftiharla sunar. Trabzon’u, Trabzonlu hemşehrilerimizi şehrin kalbinde yeniden buluşturan bu muhteşem eserin açılışına hoş geldiniz, şeref verdiniz. Büyükşehir Belediyesi olarak sözünü verdiğimiz bir projeyi daha yerine getirmenin huzurunu, mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Şehrimize, şehrimin güzel insanlarına hayırlı uğurlu olsun” dedi.   

 
HER YAŞTAN İNSANIMIZA HİTAP EDECEK
Ganita’nın Trabzon için herhangi bir yer olmadığını da vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Ganita yüreği sevgiyle, aşkla, dostlukla, sanatla, şiirle çarpan, binlerce kişide iz bırakmış bir mekânın adıdır. Ganita sıkı müdavimleri olan bir yerdir. Trabzon’da gün batımının daha güzel yaşanabileceği Ganita’dan başka bir yer yoktur. Bir süredir şehre biraz küskün olan, binlerce yıldır burada bozulmadan kalan tek koy, falez, mağara ve tabii ki tombul kaya, artık bugünden itibaren şehri sevgiyle ve coşkuyla selamlayacak. Yenilenen yüzüyle Ganita’nın bugünkü haline getirilmesi epey bir gayretle ortaya çıktı. Burada yürüyüş ve bisiklet yolları, iskeleler, seyir terasları, kafeteryalar, çocuklarımıza, gençlerimize hizmet edecek oyun alanlarıyla burası her yaştan insanımıza hitap edecek. Ayrıca bir turizm şehri olan Trabzon için yeni bir destinasyon olacaktır” diye konuştu.  
 
HEDEFİMİZ YOMRA’DAN AKÇAABAT’A KESİNTİSİZ SAHİL DÜZENLEMESİ
Ganita’nın Yomra’dan Akçaabat’a kadar bütünleşik bir sahil oluşturma projelerinin önemli bir parçası olduğunu da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Geçen yıl Yalıncak'ta çok güzel bir sahil düzenlemesi yaptık. Çok beğenildi, çok rağbet gördü. Bu sene de Ganita’da 3 kilometrelik bu sahil düzenlemesini yine kıymetli hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Diğer tarafta da Akçaabat’ta Söğütlü’de çok hummalı bir çalışma devam ediyor. Bu aşamadan sonra da Faroz'dan Akyazı'ya kadar olan Beşirli dolgu alanını da Sayın Bakanımızın da destekleriyle inşallah burayla birleştireceğiz. Nihai hedefimiz Yomra'dan Akçaabat'a kadar kesintisiz bir sahil düzenlemesidir” ifadelerini kullandı.
 
TRABZON’U HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEK İÇİN GAYRETLE ÇALIŞIYORUZ
Trabzon için her alanda özveriyle çalıştıklarını da belirten Başkan Zorluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ecdat yadigârı, medeniyetler beşiği bu şehri hak ettiği yere getirmek için yeni eserler, yeni projeler ve yeni hizmetler üzerinde gayretle çalışıyoruz. Sadece hanımefendilere özel, bölgenin ilk ve tek Kadın Yaşam Ve İstihdam Merkezi’ni geçtiğimiz hafta sonu hizmete açtık. Akoluk Arıtma Tesisi, Trabzon Et Kombinası, Kanuni Bulvarı’nın yeni etabı gibi açılışları da Sayın Bakanımızın katılımlarıyla geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiştik. Şimdi de Ganita-Faroz’u hizmete açıyoruz. Dün de Güney Çevre Yolu’nun temelini attık. Büyük bir adım oldu. İnşallah yarın da Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın çok önemli bir vizyon projesi, Avrupa’nın en uzun tüneli olan Zigana Tüneli’ni de hizmete alıyoruz. ‘Bu sene açılış senesi’ dedik. Sırada Büyükşehir Belediyemizin yatırımlarından yeni otogar, Kadınlar Hali, İskenderpaşa Otoparkı, Bilim Merkezi ve Planetaryum, Avrasya Pazarı var. Yani var da var maşallah.”


 
BAŞIMIZDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN VAR
“Biz birileri gibi laf üretmiyoruz. İçi boş popülist vaatler vermiyoruz. İnsanlarımızın hayatını kolaylaştıracak, Trabzon’da yaşama sebeplerini artıracak eserler ve hizmetler üretiyoruz. Çünkü bizim başımızda Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada lider ülke yapma iddiası ve hedefi olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Bu duygularla Trabzon’umuza çok yakışan Ganita-Faroz sahil düzenlememizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederken, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere kıymetli Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, değerli Valimize, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum."
 
USTAOĞLU: HERKES GÜZEL ANILARINI ANLATIYOR
Törene katılan AK Parti Trabzon Milletvekilleri ve milletvekili adayları da Ganita-Faroz Projesi ile ilgili duygularını Trabzon halkıyla paylaştı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da, "Bugün burada muhteşem bir kalabalıkla yerel yönetimler adına yapılan çok güzel bir hizmetin açılışını gerçekleştiriyoruz. Yol boyunca geldiğimizde baktım ki herkesin güzel anıları var. 4 yıl önce hanımımla buraya geldiğimde çok üzülmüştüm. Murat Başkanıma da söylemiştim. Bir proje çalışması olduğunu söylemişti. Şu anda bu projenin açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
 
KARAİSMAİLOĞLU: MUHTEŞEM BİR ESER
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise muhteşem bir eserin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı; “Hemen yukarıdaki Arafilboyu'nda büyüdük. Buradan aldığımız kokuyla enerjiyle büyüdük. O yüzden bize her yer Trabzon diyoruz. Çok büyük planlarımız var. Türkiye tarih yazıyor. Hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz. Hayalleri gerçeği dönüştürmeye devam edeceğiz. Bakınız Zigana Tüneli 1080 rakımlara indirmiştik. Bugüne geldiğimizde 14 bin metrelik bir tünelden bahsediyoruz. Eser ve hizmet fırtınası estiriyoruz. Son 10 gündür yaptıklarımızı izliyorsunuz. Trabzon için çok büyük hedeflerimiz var. Kanuni Bulvarı bitiyor. Trabzon'a nefes aldıracak Güney Çevre Yolu'nun temelini attık. Trabzon bunları hak ediyor. AK Partili bir Belediye olduğu için keyifli açılışlara katılıyoruz. İstanbul Ankara'da ne oldu? Hastanenin yapılmakta olan yolunu Belediye durdurulabilir mi? Yapılan yatırımın üzerine hafriyat döken bir Belediyeden bahsediyoruz. Ya yapılan hizmetler takdir edilecek ya da ülkeyi karıştırmak isteyenlere yetki verilecek. Vatandaşın derdiyle dertlenmeyen bir belediye olabilir mi? İstanbul'da Ankara'da Adana'da bütçeler var ama ortada hizmet yok. Hesabını milletimiz soracak”
 
KARAİSMAİLOĞLU: HİZMET FIRTINASI SÜRECEK
“İnşallah eser ve hizmet fırtınası sürecek. Demiryolumuz hafif raylı sistem yapılacak. Evet Trabzon içi kalaylı kazan. Trabzon Türkiye'nin yıldızı olacak onun için sizden yetki ve güç istiyoruz. Bütün Türkiye'ye gururla hizmet etmek için çalışıyoruz. Burada doğduk burada öleceğiz. O sorumlulukla sizden güç ve destek istiyoruz. Yeni istihdam yeni turizm alanlarıyla beraber şehri yöneteceğiz. 6 tane çok kıymetli arkadaşımızla bu göreve talip olduk. Bütün hedeflerimiz yatırımlarımız bellidir. Bu yatırımlar için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha güzellerini yapacağız. Akyazı'ya kadar burayı uzatacağız. Çok büyük hayallerimiz var. Tekrar bu eser için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bize Trabzon'dan vereceğiniz destekle daha güçlü olacağız."
 
ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE DOYASIYA EĞLENDİLER
Konuşmaların ardından açılışa katılanlar, Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Senfoni Orkestrası konseri, sahne şovları ve kolbastı gösterileriyle coştu. Kahraman Aktaş, Furkan Yılmaz tarafından gerçekleştirilen Flyboard Su Sporları ve Işık Gösterisi ise herkesi büyüledi. Açılış töreninin ilerleyen saatlerinde Canan Anderson sahne alarak katılımcılara keman resitali sunacak. Program Ekin Uzunlar konseriyle sona erecek.