Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur’un hayatını kaybetmesi sonrası uzun süredir ataması beklenen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği için Gürkan Üçüncü göreve getirildi.

IMG_9805

Yakalandığı amansız bir hastalık sonucu yaşama veda eden Ahmet Adanur’un ardından 5 ay sonra Genel Sekreterlik görevine tanıdık bir ismin ataması gerçekleştirildi.

IMG_9804

Ak Parti’den Trabzon Milletvekili Aday Adayı olan sonrasında Malatya Vali Yardımcılığı görevine getirilen Trabzon Akçaabatlı Gürkan Üçüncü Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine getirildi.

Günlerdir bakanlıkta bekleyen yazının dün gece imzalanarak resmiyet kazandığı öğrenildi.

9a7f3f0b-aa2a-47f8-a0cb-a131a5c938e3

GÜRKAN ÜÇÜNCÜ KİMDİR?

Gürkan Üçüncü, 1988 yılında Rize'de dünyaya geldi. 2013 yılında Erciyes Üniversitesi İktisat Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünden mezun oldu. Halen Erciyes Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu yönetiminde yüksek Lisansına devam etmektedir.

Memuriyet hayatına Vergi Denetim Kurulu’nda vergi müfettiş yardımcısı olarak başlayan Üçüncü, 103. dönem Giresun Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine geçiş yaptı.

Samsun İlkadım ve Denizli Serinhisar ilçelerinde Kaymakam Refikliği yapan Gürkan Üçüncü İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu’nda teftiş stajını tamamladı. Giresun Vali Yardımcılığı Vekilliği ile Giresun Dereli ve Çanakçı İlçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptıktan sonra yurtdışı stajı için gönderilen Üçüncü, İngiltere Liverpool Üniversitesi’nde İngilizce dil eğitimi aldı.

103. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu tamamlayıp İzmir Beydağ İlçesine atanan daha sonra Adana Aladağ Kaymakamı olarak görev yapan Gürkan Üçüncü, 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 17/09/2021 tarihi itibariyle Artvin, Hopa ilçesine Kaymakam olarak atandı.

Gürkan Üçüncü evli olup, iyi derecede ingilizce bilmektedir.

Editör: Muharrem Altıntaş