BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ 

I M G 3898

İlginin yoğun olduğu açılışa Başkan Genç’in yanı sıra Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, sanatçılar, siyasiler ve davetliler katıldı.

I M G 3897

“Köpek Kalbi” “Köpek Kalbi”

TOPLUMU FARKINDALIĞA ULAŞTIRAN ESERLER
Kültür, tarih ve sanatın Trabzon’un alameti fabrikası olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Bunu her zaman vurguluyorum ve üzerinde dikkatlice durmak istiyorum. Diğer yönlerimizin arasında bu şehri öne çıkaran temel özelliklerimizin altını doldurmamız lazım. Kültürü, sanatı öne çıkan bir şehirde kültür sanat merkezlerinin sayılarının çok çok az oluşu var. Seçim dönemimizde paylaştık. 1 tane değil 2 tane ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Tüm kültürel faaliyetlerin ve bütün sanat disiplinlerinin eş zamanlı yapılabileceği güzel büyük bir kültür sanat merkezimiz. Ortahisar Belediyesi’ndeyken Avni Aker’in yerine düşünüyorduk. Bunları hayata geçirmek, bu alanda özgün şahsiyetler yetiştiren şehrimize, hem sanatçılarımıza hem şehrimizin kültür, sanat, tarih hayatına güzel bir katkı olur diye düşünüyorum. Çünkü sanat özgün bir alan. Belediye başkanlığını başka biri de seçilir, yapabilir ama sanat eserlerini özgün bir düşünce tahayyül eder ondan sonra tasavvur eder ve döker. Bu sanat eseri olur. Tektir ve özgündür. Çok kıymetlidir. Allah şehrimizdeki sanatçılarımızın sayısını artırsın. En büyük dileğimiz ve duamızdır. Büyükşehir Belediyesi olarak daha çok çalışıp daha çok gayret edeceğiz. Trabzon’umuz sanatçılarıyla, sanatıyla, kültürüyle daha öne çıkan bir şehir olsun. Burada sanat eserleri var ama farkındalık da var. Toplumu farkındalığa ulaştıran eserler var. Tüm eser sahiplerini tebrik ediyorum” dedi.

I M G 3901

BAŞKAN GENÇ’TEN HER DAİM DESTEK GÖRDÜK
Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’in, kendilerine her daim destek verdiğinin altını çizen Sanatevi Başkanı Adnan Taç, şu şekilde konuştu: “Sergimizi geleneksel hale getirdik. Fotoğraf, atık ürünlerden oluşan ve adına satirik heykel dediğimiz çalışmalardan ve karikatürlerden oluşmakta. 7 sanatçı arkadaşımız 16 eserle yer alıyor. Karikatürde 34 sanatçı arkadaşımız 50 eserle yer alıyor. Heykellerde de 2 sanatçı arkadaşımız 6 eserle yer alıyor. Trabzon mizahın başkentidir. Kentimizin değerli yöneticilerinin bu sloganı imkanlar dahilinde her ortamda özellikle kullanmalarını istiyorum. Karadeniz fıkralarıyla başlayıp, insanımızın gündelik hayatına mal olmuş canı tez insanların hayatı, mizahla algıladığını hepimiz biliyoruz. Bugün 15 Nisan Dünya Sanat Günü. Aynı güne denk getirdik açılışımızı. Türkiye’de karşılığı istediğimiz gibi olmasa da zaman içerisinde ilerlemek suretiyle bugünkü haline geldi. Başkanımız bugüne kadar bize her daim destek olmuştur. Bundan sonra da desteklerini esirgeyeceğini düşünmüyorum. Katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

I M G 3899

Editör: Ömer Altıntaş