Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) yönetiminde yer aldığı Trabzon Ortahisar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Mesleki Tanıtım Günleri başladı. Etkinlikte öğrenciler eğitim gördükleri alanlarda yaptıkları çalışmaları sergiledi.

TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, etkinlikte yaptığı konuşmada mesleki eğitimin önemine değinerek, “İş dünyasının sizlere ihtiyacı var. Mesleki eğitimin ileriye gitmesi için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İş birliği protokolü kapsamında çikolata üretim atölyesi oluşturduk ve Hisariçi markasını meydana getirdik. Burada okuyan gençlerin iş dünyasına nitelikli işgücü olarak katılması veya girişimci olması için deneyim atölyesi ortaya çıkardık. TTSO olarak bundan sonra da bu tür projelere destek vermek için elimizden geleni yapacağız. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi. Okul Müdürü Lütfüye Kul Ercan da okuldaki eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Adalet Alanı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, El Sanatları Teknolojileri Alanı, Moda Tasarım Teknolojileri Alanı, Grafik ve Fotoğraf Alanı, Güzellik Hizmetleri Alanı ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı’nda eğitim gören öğrenciler çalışmalarını defile, sergi ve stantlarla tanıttı.

TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz ve diğer misafirler öğrencilerin çalışmalarını inceledi ve bilgi aldı. TTSO’nun öncülüğünde oluşturulan Çikolata Eğitim Atölyesi’nin ürettiği Hisariçi çikolataları da kurulan stantta katılımcılara dağıtıldı.

Editör: Muharrem Altıntaş