Beşikdüzü ve Vakfıkebir Kısmi Afet Bölgesi İlan Edildi

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com


 Trabzon Beşikdüzü ve Vakfıkebir'de Geçtiğimiz Hafta Etkili Olan Sağanak Yağmur Bölgede Sel ve Afete Sebep Olmuş 3 Kişi Ölmüş Beşikdüzü İlçesi Merkezi Çamura saplanmış Ağasar Deresine Mahkum Olmuştu.

Diğer Komşu İlçe Vakfıkebir'de ise Kısmen Heyelanlar olmuş can kaybı olmamıştı.  Beşikdüzü İlçesinde Şehir Merkezinde Ticaret Yapan Esnaf Komple Elindeki malını sele Vermiş çamur altında kalmıştı. Afet Bölgesinde bir haftadır incelemelerde bulunan Afad Ekipleri Bölgede Kısmi Afad İlan Ettiler. Afad'ın Yaşandığı Bölgede AFAD Ekipleri ile İncelemede Bulunan Trabzon Ak Parti Milletvekili Av.Salih Cora Beşikdüzü ve Vakfıkebir'de Birdiizi Araştırma ve İnceleme sonrası Açıklama yaptı. 

BUNA GÖRE 
Afet Yaşayan Evi Sele Giden Vatandaşlar Güvenli Konutlara Taşınacak 
Afetten Mağdur Olanlara İmkanlar Tanınması 
Beşikdüzü,Vakfıkebir ve Çarşıbaşı Belediyesinin Kurumlara Olan Borçları Ertelenecek. 

İLK AÇIKLAMA TRABZON MİLLETVEKİLİ AV.SALİH CORA'DAN GELDİ 
Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerimizi ziyaret ettik.Afad genel müdürlüğü her iki ilçeyi de umumi hayatı etkililik raporu ile kısmi Afad bölgesi ilan etti.buna göre Afadzede vatandaşlarımızın güvenli konutlara taşınması , mağdur olan vatandaşlara imkan sağlanması , belediyelerin belirli kurumlara mevcut borçlarının ertelenmesi gibi imkanlar sağlanacaktır