Trabzon’da hafriyat dökümü tamamlanan ve geçen ay itibariyle sonlandırılan Gülcemal Projesi, bugün yeniden Haziran ayı Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldi.

'GÜLCEMAL PROJESİNE NE YAPILACAK?'

IMG_8601
Konuyla ilgili bugün Büyükşehir Belediye Meclisinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “Trabzon’da uzun yıllar orası hafriyat döküm alanı olarak kullanıldı. Oraya ne gibi bir destinasyon düşünüyorsunuz? Sağ olun, hafriyat dökümü yasaklandı. Tesviye de belli bir noktada gidiyor. Oraya taşınan tarım toprağı... Orada Hobi Bahçeleri yapılsa... Ki deniz kenarında tahkimat da yapıldı. Oraya da deniz evleri çalışması olabilir mi?” diye sordu.

IMG_8568

'BÜYÜK BİR LUNAPARK, ALIŞVERİŞ DÜKKANLARI, KONSER ALANLARI...'

Bunun üzerine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Hafriyat durduruldu. Tesviye çalışması başladı. Tahkimatı yapılmış bölümün tesviyesini tamamlayacağız. Projesini tamamlayalım, meclise getireceğiz. Orada şapkadan tavşan çıkarmayacağız. Sahil düzenlemesini, Ganita’dan bu sefer Akyazı’ya kadar benzer şekilde devam ettireceğiz. Yeme içme mekanları, yürüyüş yolları, şehrimizde çok konuşulan büyükçe bir lunapark, açık alışveriş dükkanları, konser alanları gibi dokunuşlar orada olacak. İnşallah bu tesviye işlemi tamamlandığında yatırımcılarla görüşme halindeyiz. En batıdan başlayarak orayı Faroz’a kadar tamamlamış olacağız. Faroz ile dolgu alanı arasındaki 1 km'lik alan plaj olarak bu şehrin insanlarına hizmet verecek şekilde düzenlenecek,” dedi.

Editör: Muharrem Altıntaş