IMG_4310
Başkan Zorluoğlu Trabzon'un Of  İlçesinde 72 mahallenin ihtiyacını görecek içme suyu projesinin detaylarını açıkladı.
  IMG_4309

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Of ilçesinde yapımı süren su arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

IMG_4313

Hayrat’ta bulunan ve TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı süren Of İçme Suyu Artıma Tesisinde gerçekleştirilen incelemelere, Of belediye baskanı Salim Salih Sarıalioğlu,
Ak Parti Of ilçe Başkanı Ahmet Çapoğlu ve TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş katıldı.

IMG_4314

Başkan Zorluoğlu ve TİSKİ  Genel Müdürü Ali Teketaş tesis hakkında açıklamalarda bulundu. Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamalarda,”TİSKİ Genel müdürlüğümüz ve İLBANK ortaklığında önemli bir içme suyu tesisi tamamlama arefesindeyiz. Hayrat sınırlarındayız ama hem Hayrat hem de Of'a arıtılmış içme suyu sağlayacağız. Bu arıtılmış su buradan inşaatı tamamlanan 80 kilometrelik ishale hattından toplam 72 mahalleye su sağlayacak. Toplam 40 bin nüfusa temiz su verilecek. Su anlamında zengin olmayan yerlerdeki sıkıntılar da tesis hizmete girince ortadan kalkacak. Bu ikmal inşaatı. 4 milyon liranın üzerinde bir maliyeti vardı. Bu kısmı yarısını İLBANK hibe ediyor. Kalanını da belediyemiz kredi olarak aldı ödüyor. TİSKİ genel müdürlüğümüz burada çalışıyor. Çok uzun bir ishale hattı. Bir takım depolar onarılarak kapasiteleri arttı. İki ay sonra Of ve Hayrat'ta ilk etapta 29 mahalleye ihtiyaç olursa da 72 mahalleye arıtılmış su sağlayacağız. Büyük bir proje.” şeklinde konuştu.

IMG_4311IMG_4312

Editör: Muharrem Altıntaş