C4Be2Faa 7422 401A Bb56 57E7134B4Da5Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği 2023 Yılı Başarılı Gazeteciler Yarışması ödül törenine katıldı. Törende, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, il müdürleri, spor, sanat ve siyasetin önde gelen isimleri ile gazeteciler yer aldı.

739Fec4E 6Ae6 4582 8F4F 7C21B89Ef5F1

ŞEHRİMİZİN KÜLTÜREL YAŞAMINA KATKI SAĞLADILAR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Trabzon'da 1865 yılından bu yana süregelen köklü basın yayın hayatının dinamik bir şekilde devam etmesini sağlayan gazetecilerimiz, önemli bir rol almış ve bu mirası geleceğe taşımak adına büyük görevler üstlenmişlerdir. Bu şehre değer katan, basın yayın ve fikir hayatına hizmet eden saygıdeğer gazetecilerimizi kutluyorum. Zor şartlar altında çalışarak haber alma özgürlüğüne hizmet eden bu meslek erbapları, aynı zamanda şehrimizin fikriyatına da katkıda bulunuyorlar. Bugün burada ödül alan değerli İhsan Öksüz Hocamız ve diğer ödül sahipleri gibi gazetecilerimiz, şehrimizin entelektüel ve kültürel yaşamına önemli katkılar sunmuşlardır. Şehrimizin sanat alanında ulusal ve uluslararası arenada tanınan isimlerinden Alper Kul Bey’i de büyük bir gururla izlemekteyiz. Bu şehirden çıkan sanatçılarımız, hem ulusal hem de uluslararası başarılarıyla öne çıkmakta ve bizlere gurur kaynağı olmaktadırlar. Bu anlamlı günde, cemiyetimizi tekrar tebrik ediyor, ödül alan tüm değerli isimleri saygılarımla selamlıyorum. Şehrimizin kültür, sanat ve basın hayatına katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

2421B2F4 9643 4084 Ab73 A6Eeee930819

BASIN MÜZESİ'NİN ARDINDAN ARKEOLOJİ MÜZESİ SÖZÜ
Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarihi bir şehir olan Trabzon'da, tarihin, kültürün ve sanatın önemini kurumsal bir hafızaya taşıyarak geleceğe aktarmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Hamdolsun, Ortahisar Belediye Başkanı olarak hem Tarih Müzesi'ni hem de tarihi Hasanpaşa Hamamı Askeri Müzesi'ni yapabildik. Ayrıca, 10 Ocak 2022 tarihinde söz verdiğim Basın Müzesi'ni, çalışan gazeteciler gününde, 10 Ocak 2023 yılında hizmete açtık. Bu çalışmaların mutluluğu ile bu ödüle layık görülmek benim için çok kıymetli. Trabzon gibi birçok medeniyetin gelip geçtiği bu kadim şehirde, inşallah yeni dönemde bir Arkeoloji Müzesi yapmayı da Allah bize nasip etsin. Müzelerimizin sayısının artması, tarihe ve geleceğe karşı olan sorumluluğumuzun bir gereğidir. Tekrar kıymetli cemiyetimize, değerli başkanımıza teşekkür ediyorum."

GAZETECİLİK TOPLUMUN SESİ OLUYOR
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “Eskilerin bir tabiri var, 'Marifet iltifata tabidir.' Bugün burada işini en iyi yapan gazetecileri ödüllendirmek için toplandık. Gazetecilik, toplumun sesi ve gözü olan, çok önemli bir meslek. Gazeteciler, medya aracılığıyla toplumu aydınlatan bir rol üstleniyorlar ve bazen idare ile vatandaşlar arasında, bazen de doğrudan vatandaşların içerisinde köprü vazifesi görüyorlar. Bu sebeple onları tebrik ediyorum” dedi.

BU BİZİM GÜZEL GÜNÜMÜZ
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Başkan Küçük, “Büyükşehir Belediye Başkanım ve değerli meslektaşlarım, aileleriyle birlikte geleneksel olarak düzenlediğimiz başarılı gazeteciler günümüze hepiniz hoş geldiniz. İyi ki geldiniz. Bu bizim güzel günümüz. Hep beraber bu günü güzel bir şekilde kutlayacağız. Saygılarımı sunuyorum ve iyi ki varsınız” diye konuştu.

Genç:Bize Emanet Olan Canlara Sahip Çıkacağız Genç:Bize Emanet Olan Canlara Sahip Çıkacağız

C4Be2Faa 7422 401A Bb56 57E7134B4Da5Ce676Cb5 4B27 4218 Bbd3 4B0769Acd346I M G 2271-1Cff5D503 E5E2 45C6 83F0 F519F9B12A12-1I M G 2272-1

Editör: Ömer Altıntaş